Home Izdvojeno Maraton klub Velika Gorica nositelj velikogoričke atletike

Maraton klub Velika Gorica nositelj velikogoričke atletike

U prošloj, izazovnoj godini, ostvarili su znatno veći broj natjecanja od bilo koje sportske ekipe u ligaški organiziranim prvenstvima

PODIJELITE

Hrvatski atletski savez objavio je konačnu tablicu plasmana hrvatskih atletskih klubova po kojima je Maraton klub Velika Gorica prvi atletski klub i nositelj atletskog sporta u našem gradu.

Kako navode, ovo je samo nastavak kontinuiteta iz prethodne 2019. “Kao nagradu u 2020. HAS je osigurao našim atletičarima dodatnu sportsku prehranu i vitaminizaciju, jer se naš Klub našao među najuspješnijim klubovima prema poretku u navedenoj godini.”, navode iz Maraton kluba.

Posebno se ističe Atletska škola

U klubu se posebno ističe njihova Atletska škola, odnosno rad s najmlađim članovima svih uzrasta, njih osamdesetak koji treniraju svakodnevno na terenima Športsko rekreacijskog centra Velika Gorica. Program rada kluba inače su osmislili predsjednik Darko Batković, tajnik Bruno Škrinjarić i trener Franjo Gavranović.

Odlični rezultati članova vidljivi su kod svih sekcija, pojedinaca i ekipa. “Spomenuti se rezultati prvenstveno odnose na pojedinačne atletske dvoranske prvake i državnu rekorderku na Prvenstvu Hrvatske, višestruke pobjednike krosa Sportskih novosti, pojedinačne i ekipne prvake RH na atletskoj stazi na otvorenom, kategorizaciju vrhunskog sportaša iz redova Atletske škole, reprezentativni nastup, pojedinačne prvake po tablici sezone (2020.). Tako smo rezultatski ravnopravno stali uz ostale klubove s dugom tradicijom na atletskoj karti Hrvatske, koji u odnosu na nas imaju sređenu infrastrukturu i prateću opremu, velik broj angažiranih trenera i ozbiljan budžet za realizaciju treninga i stvaranje vrhunski rezultata.”, dodaju.

Podsjetimo, Maraton klub Velika Gorica u periodu od 2017. do 2019. organizirao je u našem gradu i dvije rekordne sportske natjecateljske manifestacije – Turopoljsku trku i Dječji jesenski kros – što u kontinuitetu uspješno radi zadnjih osamnaest, odnosno šesnaest godina.

Pozivaju Grad da ih prepozna u planiranju potpore za rad kluba

Maraton klub Velika Gorica u 2020. je nastupio na ukupno četrdeset i četiri atletska natjecanja i Prvenstva Hrvatske, te cestovnim i kros trkama, a kako Grad Velika Gorica nema standardne atletske staze niti trenažne atletske dvorane, na svim službenim natjecanjima i PH naši članovi sudjelovali su kao gostujući pojedinačni natjecatelji ili tim, što nam znatno uvećava troškove natjecanja.

Ukupnim brojem nastupa u 2020., njih četrdeset i četiri, naš je Klub ostvario znatno veći broj natjecanja od bilo koje sportske ekipe u ligaški organiziranim prvenstvima (košarka, rukomet, nogomet, odbojka, stolni tenis, kuglanje, boks, …) i prošloj izazovnoj godini. Od navedenih natjecanja Maraton klub Velika Gorica u 2020. ostvario je 157 nastupa polaznika naše Atletske škole te 33 nastupa naših seniora, što čini ukupno 190 nastupa.

“Nadamo se da prezentirane činjenice, prema kojoj Maraton klub Velika Gorica ispunjava sve kriterije po kojima je stvarni nositelj atletskog sporta u našem Gradu (organizaciji atletskih priredbi, masovnosti natjecatelja, brojnosti članstva, postignutim natjecateljskim rezultatima, radu s mlađim uzrasnim kategorijama atletičara, educiranog atletskog trenera, animiranju sugrađana zainteresiranih za trčanje, promociji velikogoričkog športa, plasmanu prema tablicama HAS-a), sada uvaže i Grad Velika Gorica i Zajednica športskih udruga Grada Velika Gorica, prvenstveno kroz planiranje svekolike potpore za rad Kluba u 2021. godini.”, dodaju iz kluba.

Izvor teksta: Maraton klub Velika Gorica