Home Izdvojeno Malil Slovaci zapjevali s gradonačelnikom

Malil Slovaci zapjevali s gradonačelnikom

Male goste iz folklornog društva Štvorlistok iz Slovačke primio je gradonačelnik Dražen Barišić uoči njihova nastupa na Dječjim folklornim susretima

PODIJELITE

U Veliku Goricu stigli su krajem tjedna gosti iz Slovačke, folklornog društva Štvorlistok. Mali folkloraši nastupili su na Međunarodnom festivalu dječjeg folklora “Mi smo djeca vesela” u organizaciji KUD-a Gradići, a bila je to prilika da posjete i razgledaju naš grad i upoznaju prvog čovjeka grada- Dražena Barišića. I sam je gradonačelnik bio prije 12 godina u Slovačkoj, u Trenčianskoj Turni, pa mu je bilo iznimno drago da ih je primio. „Hoćete spit?“, pitao je odmah gradonačelnik i opustio male goste koje je počastio i zahvalio im na dolasku.

„Nakon 12 godina suradnje s folklorašima sad je vrijeme i možda za neki drugi oblik suradnje, ekonomske, naprimjer“, rekao je gradonačelnik i pozvao goste da posjete i ostale dijelove Hrvatske, ali i da uživaju u Gorici i Zagrebu. Upoznao je goste s posebnostima Velike Gorice te im za uspomenu dao turopoljske suvenire, a onda su svi zajedno i zapjevali. Druženje je nastavljeno i u subotu u društvenom domu u Lomnici gdje su međunarodnim dječjim susretima nastupili i folkloraši iz Osijeka te Gradića i Lomnice.