Home Izdvojeno Mali skauti na ulicama grada

Mali skauti na ulicama grada

„Nitko da ne dođe do prijatelj drag“ manifestacija je koju TUR-ovci njeguju u spomen na skauta Tihicu

PODIJELITE

„Nitko da ne dođe do prijatelj drag“, manifestacija zanimljivog imena iza koje se kriju još zanimljiviji klinci i klinceze- turopoljski skauti. Njome se prisjećaju hrvatskog branitelja, još važnije- izviđača, Goričana, Tihomira Tomašića- Tihice, pogubljenog u Domovinskom ratu na Vukovarskoj Ovčari. A u spomen na Tihicu, ulice su u subotu bile krcate skautima- od Siska i Petrinje, preko Duga Rese, Zagreba ili Osijeka.

“Okupili su se, upoznaju naš grad, kreću se ulicama grada i obavljaju razne zadatke, igraju se, natječu, imamo kreativne poligone, na skijama i pločicama, te nekoliko izviđačkih disciplina- palili su vatru, vezali čvorove, a gađali su i lukom i strijelom”, govori nam Alen Konjević, predsjednik Turopoljske udruge skauta “Tur”.

Gorička udruga sa 120 članova treća je najbrojnija u Hrvatskoj. No, da ih je još malo više, bilo bi i bolje. “Ljudi su se previše udaljili od prirode, pa nije ni skautizam ono što je nekad bio. Mi se trudimo da im bude zanimljivo, radimo aktivnosti na otvorenom i smišljamo nove discipline i tehnike koje su mladima prihvatljive”, kaže Konjević

A uz ove aktivnosti skauti su ovogodišnjom manifestacijom odlučili podržati i najveću volontersku akciju pošumljavanja opožarenih područja u Hrvatskoj, “Boranku”. Naši „Turovci“ sa svojim će partnerima sudjelovati u pošumljavanju 20. i 21. listopada.