Home Izdvojeno Lutkarska predstava za sve uzraste

Lutkarska predstava za sve uzraste

PODIJELITE

‘Još si zelen’ predstava je Gradskog kazališta ‘Zorin dom’ iz Karlovca koja će sutra igrati u dvorani Gorica u 17 sati. Radi se o autorskom projektu za čiju režiju i tekst su zaslužni Peđa Gvozdić i Giulio Settimo. Lutke su izradili Giulio Settimo, Peđa Gvozdić i Vanja Gvozdić, a glume Peđa Gvozdić i Giulio Settimo.

jos si zelen pouvg

Predstava je nastala kao želja za buđenjem gotovo svih vrsta lutaka u jednoj predstavi. Priča govori o starom glumcu Fritzu von Puppentotu koji vodi malo putujuće kazalište po dalekom svijetu i izvodi svoju popularnu predstavu. Ono što ga razlikuje od drugih glumaca je to što ima neobičnu moć, on zna čarobnu riječ kojom može probuditi i uspavati baš sve na ovom svijetu. Na sceni se izmjenjuju smiješni operni pjevači, krotitelji divljih zvijeri, lude koke i još mnogo toga. No, nije sve bajno, kad svi izgube vjeru u njega, Puppentot ostaje bespomoćan, a pomoć se javlja gdje je najmanje očekuje.

Intencija je bila upoznati djecu i odrasle s raznim lutkarskim tehnikama i vrstama lutaka te lutkarstvom provesti publiku kroz svevremensku priču o životu, mašti i djetinjstvu.

Foto: Zorin dom.hr