Home Izdvojeno Lukavec proslavio svoj dan bogatim programom

Lukavec proslavio svoj dan bogatim programom

PODIJELITE

U petak je započelo svečano obilježavanje Dana mjesnog odbora Lukavec. Vikend u Lukavcu bio je prepun događanja. Sinoć je u Starom gradu bio održan koncert duhovno-klasične glazbe. Nastupali su Gradski zbor Franje pl. Lučića, Umjetnička škola Franje Lučića, VIS Jane, KUD Gradići, Crkveni zborovi Župe Majke Božje Fatimske i Lidija Capković Martinek.

– Moram priznati da sam se iznenadio kako su ljudi lijepo prihvatili ovaj koncert. Rijetko se kod nas događa koncert ovakvog tipa. Drago mi je što smo uspjeli napokon realizirati nešto u ovom dvorcu po kojem smo dobili ime, te se nadam da ćemo sva slijedeća događanja održavati ovdje, a i da ćemo svake godine biti sve bolji i da ćemo okupiti što više gostiju. – rekao nam je Stjepan Šajnović, predsjednik KUD-a Stari Grad Lukavec.

Koncert duhovne glazbe - Lukavec (1) Koncert duhovne glazbe - Lukavec (5)

Danas su se položili vijenci kod spomenika poginulim braniteljima Domovinskog rata i NOB-a i održana svečana sjednica na kojoj su raspravljene bitne stavke o budućnosti Lukavca.

– Ponosan sam na volonterski rad Lukavčana, na svoje vjećnike u Mjesnom odboru te na naše Udruge. Održavamo oko 12 sjednica godišnje, ne dijelimo se politički ni stranački te sve odluke donosimo uglavnom jednoglasno. Najveći problem nam je kanalizacija, tako da se nadamo skorom rješenju pristizanjem sredstava iz Europske unije. – izjavio je Darko Stanilović, predsjednik Mjesnog odbora Lukavec.

Lukavec - dan mjesta (7)

– Ovo je jedno od najstarijih naselja u našem području, te je bio i mora biti primjer kako se upravlja gradom, od čega se grad sastoji i koji su mu temelji. Ne smije se zapostaviti niti jedan mjesni odmor, gradska četvrt ni selo već svi trebaju biti u ravnoteženom razvoju zajedno sa svojim gradom. Grad Velika Gorica ima plan redizajnirati funkcioniranje u okviru postojećih zakona i svog proračuna koji je usmjeren na mjesne odbore. – rekao nam je gradonačelnik Dražen Barišić.

Lukavec - dan mjesta (9)

Lukavec je mjesto koje je poznato po mnogim događanjima kao što su Turopoljsko Jurjevo i odnedavno Legendfest. Pitali smo mlade u selu kakav je život za mlade.

– Ja sudjelujem u DVD-u i KUD-u, no mislim da bi život mladih u našem selu mogao biti življi nego što jest. Mladi su se povukli u grad, nema nikoga, ostalo je nas par koji smo tu stalno. –

– Promijenila bi vozni red autobusa, to jest htjela bih bolju povezanost sa Velikom Goricom i Zagrebom. Mladi su jako dobro povezani. –

Ukoliko niste posjetili svečanu sjednicu, još uvijek stignete na koncert KUD-a Stari grad Lukavec koji će početi u 19 sati u Društvenom domu.