Home Izdvojeno Lukavec koncertom najavio obljetnicu, scena im postala pretijesna

Lukavec koncertom najavio obljetnicu, scena im postala pretijesna

Uz već iskusne folkloraše nastupili su i novoformirani tamburaši- Kikići i Deklice

PODIJELITE

KUD „Stari Grad“ Lukavec održao je cjelovečernji godišnji koncert. Poklon je to mještanima, članovima, njihovim obiteljima ali i publici, te velika priprema za 20.obljetnicu koju nagodinu slave. Pozornicom su prodefilirali svi; od Kikića tamburaša do najstarijih Tetica iz vokalne skupine, svirali su svi tamburaši, plesali plesači i plesačice prema konceptu i u koreografiji Dražena Kurilovčana.

„Publika nam je najbolje mjerilo i pokazatelj kako je prošlo, kad su oni zadovoljni i mi smo“ govori nam Kurilovčan koji je za potrebe ovog koncerta neke koreografije skratio (jer ne bi sve što rade stalo u dva sata programa op.a) dok su kompletnu predstavili koreografiju Turopolja. „Programom smo htjeli prošarati cijelu Hrvatsku, od starih koreografija do novih. Pokazali smo sve što znamo i možemo u punom sastavu“, govori nam predsjednica KUD-a Elizabeta Stipetić. I ona se primila tamburice, s još desetak žena i dva muškarca koji su u travnju krenuli s „Deklicama“, novom tamburaškom skupinom. „Dečkima ne smeta što se tako zovemo jer su se i oni silno željeli uključiti nakon što smo mi krenule s radom“, govori nam Elizabeta. No nisu to svi noviteti. S radom je počela i najmlađa tamburaška skupina, Kikići.

„Lijepa je to priča koja se događa u KUD-u Lukavec koji je u svojoj uzlaznoj putanji, ljudi se dobro osjećaju, druže nakon proba, energija je sjajna. Jako smo ponosni na sve te ljude, a posebno na tamburaše kojih je danas na pozornici bilo 50-tak“, govori nam voditelj tamburaša, Željko Grozaj.

Uz već spomenute Kikiće i Deklice tu su i srednji tamburaši te seniori koji sviraju već niz godina, dok su od plesača aktivni najmlađi; Piceki, srednji i najstariji, a uz žensku vokalnu skupinu u KUD-u djeluje i sekcija rukotvorina sastavljena od žena koje ručno rade poculice, parte i ostali nakit i nošnje. Zadovoljstvo nije skrivao ni zamjenik gradonačelnika, Ervin Kolarec koji za Lukavec ima riječi hvale. „Predani rad koje i mještani i kompletan zajednica prepoznaju. Čestitam im na djelovanju i što promoviraju Turopolje i Goricu kroz ples i pjesmu“, istaknuo je Kolarec.

A primijetili su gosti i da bi scenu trebalo povećati, jer raste i broj članova KUD-a pa je predsjednik Zajednice KUD-ova Vlado Štarkelj kratko prokomentirao kako i na tome rade. „Vidi se da društvo puno radi, ali i da bi scenu trebalo povećati kako bi imali kvalitetnije uvjete za rad“, dodao je Štarkelj.

A rada i posla bit će još i više, s obzirom na obljetnicu koja im stiže. Ovo, jedno od najmlađih folklornih društava u Turopolju počinju pripreme za 20 godina rada. Sljedeća godina nosi niz koncerata i obilježavanja uz poneka iznenađenja, a od velikih turneja čeka ih Rusija.