Home Gospodarstvo Lovci održali svoju skupštinu, bogatu lovnu tradiciju nastavljaju mladi

Lovci održali svoju skupštinu, bogatu lovnu tradiciju nastavljaju mladi

Uskoro izlazi monografija društva u kojoj će biti zapisano kako je društvo postojalo još 1883. godine

PODIJELITE
Foto: Boris Ćavar

U petak, 29. svibnja, članovi lovačkog društva ‘Srna’ Velika Gorica održali su svoju 76. redovnu i izbornu skupštinu, bez gostiju i uz razmak u lovačkom domu.

Na skupštini je izabran stari-novi predsjednik Josip Jančić Babriga, sa ekipom koja će nastaviti zacrtani program, ali došli su i mladi lovci. “Protekle lovne godine Velikogoričani su imali dosta radnih akcija, ali i prijatelja koji su pomagali u radu. Uređen je đeram sa ostacima zdenca iz doba bana Josipa Jelačića koji je u blizini Gorice imao ljetnikovac. Nastavlja se uređenje okolice lovačkog doma, a tu su i dvije nove čeke i hranilišta.”

Babriga je istaknuo kako su se lovci lovačkog društva Srna promovirali na zagrebačkom Sajmu lova i ribolova, te na Gastro Turopolja s lovačkim gulašem za javnost. Novost je i da uskoro izlazi monografija društva kao povijest lovstva Velike Gorice u kojoj će biti zapisano kako je društvo postojalo još 1883. godine, a polovicom devetnaestog stoljeća organiziran lov.

Društvo je dobilo tri mlada člana, a kako navode, podmlađivanje društva će se nastaviti. Na skupštini su uručena odličja HLS-a i pohvalnice za vrijedne članove.

Izvor: Boris Ćavar