Home Izdvojeno Ljubav je jača od prepreka: VG Legacy pokrenuo humanitarnu akciju za Andrejevo...

Ljubav je jača od prepreka: VG Legacy pokrenuo humanitarnu akciju za Andrejevo putovanje

Andrej je dječak s Down sindromom koji doživljava epileptične napadaje, a o njemu skrbi samohrana majka kojoj je prije godinu dana dijagnosticiran karcinom. Trebaju našu pomoć!

PODIJELITE

VG Legacy pokrenuo je humanitarnu akciju “Andrejevo putovanje” s ciljem prikupljanja sredstava za nabavku rabljenog vozila prilagođenog potrebama mladića Andreja koji ima Down sindrom. Inicijativa je službeno registrirana u uredu Zagrebačke županije na ime Andrejeve majke, Anite Skrbin.

Andrej, mladić s Down sindromom, suočava se s dodatnim izazovima uzrokovanim teškim fizičkim i mentalnim oštećenjima proizašlim iz epileptičnih napada sindroma West. Unatoč tim izazovima, Anita Skrbin, hrabra majka, nikada nije tražila pomoć niti isticala svoje teškoće. Umjesto toga, posvetila se stvaranju sigurnog okruženja za svog sina, omogućavajući mu da nesmetano uživa u životu.

Andrej je opisan kao izuzetno sretan mladić, zaljubljen u putovanja, vožnju, šum mora i prirodu. No, s rastom, izazovi mobilnosti postaju sve veći, posebno kada su u pitanju odlasci kod liječnika i izleti u prirodu, koje Andrej toliko voli.

Prije sedam godina, obitelj je doživjela teški gubitak, kada je preminuo Andrejev otac. Dodatna poteškoća stigla je prije godinu dana kada je Aniti dijagnosticiran karcinom. Unatoč tim nedaćama, borba se nastavlja, a majčina nevjerojatna ljubav ruši sve prepreke.

U sklopu humanitarne akcije, organizatori VG Legacy prikupljaju sredstva za nabavku rabljenog vozila s bočnim kliznim vratima te ugradnju rampe za invalidska kolica. Ponude od dobavljača iznose 14.900 eura za vozilo i 8.100 eura za rampu, a akcija će trajati mjesec dana.

Svi zainteresirani za sudjelovanje i pružanje podrške Andrejevom putovanju mogu izvršiti donacije putem QR koda ili uplatom na račun:

  • Primatelj: Anita Skrbin IBAN: HR6023400093511188659 Opis plaćanja: Andrejevo putovanje

Humanitarna akcija poziva nas da se ujedinimo i pomognemo Andreju da nastavi svoje pustolovine te da njegov poseban svijet bude ispunjen putovanjima i srećom, jer kako Anita ističe: “Samo je ljubav jača od svega.”