Home Gospodarstvo Liječnicima u Zagrebačkoj županiji do 1000 kuna subvencije na stambene kredite

Liječnicima u Zagrebačkoj županiji do 1000 kuna subvencije na stambene kredite

Županija je otvorila natječaj te navela sve uvjete uz objašnjenje tko se može aplicirati

PODIJELITE

Kako bi zadržali liječnike na svom na svom području i u zdravstvenim ustanovama kojima je osnivač, Zagrebačka županija raspisala je 240.000 kuna vrijedan javni poziv kojim će subvencionirati kamate na stambene kredite.

“Pravo subvencije kamate na stambene kredite imaju doktori medicine koji su u županijskoj zdravstvenoj ustanovi u radnom odnosu na neodređeno vrijeme, kojima se nekretnina namijenjena stanovanju, a na koju se odnosi kredit nalazi na području Zagrebačke županije te da se radi o prvoj nekretnini za stanovanje. Stambenim kreditom smatra se kredit kojim se financira kupnja, izgradnja, dogradnja ili uređenje nekretnine namijenjene stanovanju.”, objašnjavaju iz županije.

Kamate će subvencionirati do maksimalnog iznosa od 1000 kuna

Subvencionirat će kamate na kredite u visini 50% iznosa ugovorene kamate do maksimalnog iznosa od 1000 kuna mjesečno po korisniku subvencije. Kamata će se subvencionirati za cijelo razdoblje 2020.-2025. s obzirom na to da je riječ o javnom pozivu raspisanom unutar Programa mjera za osiguranje potrebnih ljudskih resursa u zdravstvenim ustanovama ukoliko kod korisnika ne dođe do promijene uvjeta pod kojima je ostvario pravo na subvenciju.

Tekst javnog poziva i obrazac zahtjeva za prijavu nalaze se na OVDJE pod rubrikom Natječaji, a više informacija može se dobiti u Upravnom odjelu za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje na brojevima telefona 01/6009-477, 01/6009-447 ili 01/6009-405.

Inače, županijske zdravstvene ustanove su: Dom zdravlja Zagrebačke županije, Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije, Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije, Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Naftalan, Specijalna bolnica za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra i Ljekarne Zagrebačke županije.