Home Crna Kronika 26-godišnji mladić i dalje kritično

26-godišnji mladić i dalje kritično

PODIJELITE

STRAVIČNA NESREĆA

Vozeći se golfom,  26. godišnji mladić zadobio je ozljede opasne po život kada je na njega u utorak naletio teretnjak čiji se 32- godišnji vozač nije zaustavio na znak crvenog svjetla. Nesreća se dogodila na ulazu u Veliku Goricu kod skretanja za Zračnu luku, na raskrižju Zagrebačke ceste i Ulice Rudolfa Fizira.

MLADIĆ NIJE MOGAO IZBJEĆI JUREĆI KAMION

Vozač teretnog automobila marke Ford Transit, osječkih registracijskih oznaka, vozio je iz smjera Zagreba. Umjesto da je stao na semaforu, oduzeo je prednost mladiću koji se već našao u raskrižju kako bi skrenuo prema Gradićima. Automobil je skretao, ali jureći kamion bio je brži i došlo je do bočnog udara, kaže Ante Brkić, pomoćnik načelnika za promet velikogoričke policije.

TEŠKE OZLJEDE GLAVE

26-godišnji I.K. u teškom je stanju hitno prevezen na zagrebačko Rebro. Zadobio je iznimno opasne ozljede glave, doznajemo od liječnika. Operiran je i trenutačno se nalazi u Jedinici intenzivnog liječenja neurokirurških bolesnika KBC-a Zagreb. Priključen je na aparate. Liječnici se i dalje bore za njegov život.

slika03

OPASNO RASKRIŽJE KOD SKRETANJA ZA ZRAČNU LUKU

Vozači se često žale na regulaciju najprometnijeg raskrižja na ulazu u Veliku Goricu. Ulazak na raskrižje za vozača koji nije dovoljno oprezan može biti zbunjujuć, kažu prolaznici s kojima smo razgovarali.

“Osim pozicije na kojoj se dogodila nesreća, smatram da je sporno i skretanje na istom raskrižju iz smjera Zagreba, desno prema Gradićima. Naime, teško je uočiti vozila koja dolaze iz smjera Zračne luke i Gorice. Zavoj je dosta kratak i treba se naglo zaustaviti. Pitanje je dana kada će se tu dogoditi nesreća. Dakle, vozači koji dolaze s brze prometnice ulaze na sporednu i neočekivano gube prednost što može biti zbunjujuće osobito za vozače koji prvi puta voze ovom cestom”, kaže Ivan Đumlija.