Home Izdvojeno Lektira za pomoćnike od sad i online!

Lektira za pomoćnike od sad i online!

PODIJELITE

Priručnik za pomoćnike u nastavi – “Lektira za pomoćnike” od danas je dostupna i u online varijanti. Podsjetimo, priručnik je zamišljen kao pomoćni alat za pomoćnike u nastavi, ali i sve ostale koji su uključeni u pružanje podrške djeci u odgojno-obrazovnom sustavu.

Uredile su ga i pripremile dr.sc. Arijana Mataga Tintor i dr.sc. Kristina Vujnović, uz stručne suradnice i koordinatorice projekta Milicu Kolumbić-Di Giorgio i Katarinu Sikirić Lukić te provoditeljice edukacije za pomoćnike u nastavi SanjuOrešković Vrbanec i Sandu Puljiz Vidović.

U Priručniku se može pročitati o kontekstu projekta “Svako dijete ima pravo na obrazovanje”, o ulozi, poslovima i statusu pomoćnika u nastavi, o važnosti komunikacije i odnosa, ali i o stresu. Velik dio priručnika bavi se posebnostima rada pomoćnika u nastavi u odnosu na učenika s teškoćama, pa se tako može pročitati o radu s učenicima koji imaju teškoće u razvoju, o radu s učenicima s motoričkim poremećajima i kroničnim bolestima, o radu s učenicima koji imaju poremećaj iz spektra autizma…

EVO GA!

PRIRUCNIK Lektira za pomocnike_