Home Izdvojeno Legendfest: istarski festival legendi stiže u Lukavec

Legendfest: istarski festival legendi stiže u Lukavec

PODIJELITE

“Legendfest – festival legendi, mitova i priča Zagrebačke županije” održat će se 31. svibnja 1. lipnja u Starom gradu Lukavcu. Festival je poznat Istrianima gdje se održava već osam godina, a ove godine kreće i novi festival identičnog profila, ali na području Zagrebačke županije.

– Festivali nisu natjecateljskog karaktera. Posjetitelji ovih obiteljskih festivala mogu očekivati odličnu zabavu, saznati i naučiti ponešto o običajima, legendama, pričama ovih županija te ponijeti sa sobom dijelove običaja, mistike, vjerovanja – baštine Turopolja i Istre – poručuju organizatori.

VJEŠTICE, ČAROBNJACI I MOGUTI

Pjesnici koji recitiraju, pripovjedači, mali narodni skečevi i predstave, glazbene i plesne točke samo su dio sadržaja koji će Stari grad Lukavec vratiti u prošlost i neka davna vremena. Djeca, kojima je Legendfest nekako posebno interesantan, moći će se uključiti u besplatne radionice i iskazati svoju kreativnost kroz predstave ili crtanje.

– Središnja tema ovogodišnjeg Legendfest-a Zagrebačke županije su moguti i sve priče, legende, mitovi o njima, prvenstveno vezani uz Turopolje, ali prihvaćaju se i teme koje mogu sadržavati projekti kao poput vještica, čarobnjaka, mističnih bića, duhova, alkemičara i tako dalje – objasnili su organizatori.

PRIJAVE PROJEKATA U TIJEKU

Organizatori pozivaju umjetnike iz svih područja da prijave svoje projekte najkasnije do 20. travnja na adresu: Kulturni centar Kalvarija, Kalvarija 8, 51000 Rijeka (za Legendfest). Prijaviti se može i telefonom: 051/375-866 i 091/253-8991, te elektroničkom poštom na: ri.teatar@ri.t-com.hr.

Festivale organiziraju zagrebačka udruga Val kulture u suradnji sa Muzejom Turopolja te u suradnji sa Općinom Pićan uz potporu Grada Velike Gorice, Zagrebačke županije, Istarske županije, Hrvatske turističke zajednice i drugih pokrovitelja i sponzora.