Home Crna Kronika Lažni sakupljači sekundarnih sirovina ukrali starici 3500 kuna

Lažni sakupljači sekundarnih sirovina ukrali starici 3500 kuna

PODIJELITE

Velikogorička policija ulovila je grupu kriminalca koja je operirala na širem području grada. Riječ je o trojici mladića starosti od 22,19 i 15 godina s područja Našica koji su u Veliku Goricu došli krasti.

Na meti kriminalne skupine našla se i starija gospođa iz mjesta Kuče, koju su lopovi posjetili 14. kolovoza oko 15 sati.

Mladići su pozvonili na vrata i predstavili se kao sakupljači sekundarnih sirovina te joj ponudili da besplatan odvoz glomaznog otpada koji se nalazio u dvorištu. Starica im je povjerovala i s dvojicom mladića krenula u dvorište pokazati im što mogu uzeti. Priliku je iskoristio treći mladić koji je u međuvremenu ušao u kuću i nakon kraće potrage pronašao novac te ga otuđio.

Nakon obavljenog posla, starici su obećali kako će se po otpad vratiti s kombijem, nakon čega su sjeli u vozilo i uputili se u nepoznatom smjeru.

Kako bi se spriječile ovakve neugodne situacije, iz velikogoričke policije pozivaju na oprez, posebno naše starije sugrađane.

– Naši sugrađani trebali bi biti oprezniji kada im netko ponudi da im besplatno očisti dvorište. Često su to samo igrokazi koji se koriste kako bi lopovi lakše došli do svog plijena, a najčešće su žrtve upravo starije osobe – poručio je Niko Kuzmanović iz velikogoričke policije.