Home Izdvojeno Kupa se izlila! U opasnosti 50-ak kućanstava u Općini Pokupsko

Kupa se izlila! U opasnosti 50-ak kućanstava u Općini Pokupsko

PODIJELITE
foto: Ilustracija

Zbog kiše koja ne prestaje padati, vodostaj Kupe u stalnom je porastu. Rijeka se već izlila na dijelu županijske ceste Pokupsko-Lijevi Degoj-Auguštanovec. Djelomično je poplavljena prometnica između naselja Lijevi Degoj i Auguštanovec. Iz Stožera za zaštitu i spašavanje Općine Pokupsko procjenjuju kako postoji mogućnost da već tijekom večeri ova naselja budu odsječena od svijeta. To bi značilo da stari i nemoćni mještani mogu biti životno ugroženi jer do njih hitna pomoć neće moći stići.

pokupsko

PRIPREMAJU ČAMCE I TRAKTORE  

Načelnik Općine Pokupsko Božidar Škrinjarić ističe da u slučaju najgoreg pripremaju alternativni put do mještana. Osim čamaca, postoji i zaobilazni put preko šume kojim se može jedino traktorima.

pokupskocesta

HITNO PODIĆI NIVO CESTE

Škrinjarić poziva Županijske ceste da hitno dođu i podignu razinu prometnice.

–  Molimo Županijske ceste da što prije reagiraju. Potrebno je podignuti nivo ceste u dužini jednog kilometra između Lijevog Degoja i Auguštanovca. Već niz godina upozoravamo županijske ceste da to učine. Prošle je godine počela sanacija, ali nije dovršena. Kupa raste i mi smo ponovno u opasnosti  –  kaže načelnik upozoravajući da su u slučaju poplave najugroženiji bolesni ljudi.

–  To bi značilo potpuni kolaps. Službe ne bi mogle reagirati. 50 obiteljskih kuća već noćas mogu biti izolirane od svijeta, a u njima ima starih i nemoćnih ljudi koji mogu trebati hitnu pomoć.  Uz to teško da će sutra građani moći na posao i djeca u školu  –  napominje Škrinjarić.