Home Travel KulTurama: Plemenito ispisane stranice povijesti čekaju posjetitelje Velike Gorice

KulTurama: Plemenito ispisane stranice povijesti čekaju posjetitelje Velike Gorice

Vođene kostimirane ture na rasporedu su u subotu, 25. rujna u Pisarovini, Velikoj Gorici, Dugom Selu i Vrbovcu te u nedjelju, 26. rujna u Krašiću, Dubravici i Zaprešiću

PODIJELITE

Sedam udruženih turističkih zajednica na projektu kulturnog turizma s područja Zagrebačke županije nastavlja svoj zajednički projekt „KulTurama – pronađi svoju priču u zagrebačkom kraju“. Radi se o turističkim zajednicama Velike Gorice, Zaprešića, Vrbovca, Dugog Sela, Krašića, Pisarovine te Turističkoj zajednici Savsko-sutlanska dolina i brigi, koja obuhvaća područja Brdovca, Dubravice i Marije Gorice.

Ako ste u lipnju propustili priliku da istražite i doživite zagrebački kraj na jedan poptuno nov način, možete to učiniti već ovog vikenda! Vođene kostimirane ture na rasporedu su u subotu, 25. rujna u Pisarovini, Velikoj Gorici, Dugom Selu i Vrbovcu te u nedjelju, 26. rujna u Krašiću, Dubravici i Zaprešiću. Na svim lokacijama posjetitelji mogu izabrati prijepodnevnu turu s početkom u 11 sati ili poslijepodnevnu u 17 sati. Svoju besplatnu ulaznicu posjetitelji mogu rezervirati na BESPLATNE ULAZNICE gdje se može vidjeti i polazište svake od tura te njihovo predviđeno trajanje.

Na svim destinacijama posjetitelje će dočekati kostimirani vodiči koji će uživo interpretirati povijest i baštinu zagrebačkog kraja kroz zanimljivo ispričanu priču.

Tako će posjetitelji ovog vikenda u Dugom Selu čuti priču o Draškovićima, dok će u Vrbovcu upoznati bogatu hrvatsku baštinu na vrhu brežuljka. Krašić nudi planinarsko-interpretacijsku šetnju Dolinom kardinala, a u Pisarovini će se slušati zaboravljene priče ovog živopisnog kraja. Plemenito ispisane stranice povijesti čekaju posjetitelje Velike Gorice, a u Dubravici uživajte u bezvremenskim junačkim pričama ovog kraja. Zaprešić će dočekati posjetitelje u urbanoj jezgri i provesti ih kroz priče svoje slavne prošlosti.

Projekt se provodi uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije, a projektno udruživanje je odobrilo Ministarstvo turizma i sporta.