Home Izdvojeno KUD Ščitarjevo slavi 10 godina

KUD Ščitarjevo slavi 10 godina

PODIJELITE

KUD Ščitarjevo ove nedjelje slavi 10 godina postojanja. Tim povodom nastupit će u sportskoj dvorani u Osnovnoj školi Ščitarjevo s početkom u 17 sati. Nastupit će sve sekcije KUD-a Ščitarjevo – odrasla sekcija, pjevački zbor, odrasla sekcija tamburaša, mlađa dječja skupina, starija dječja skupina te dječja sekcija tamburaša. Kao gosti svojim nastupom predstavit će se i folklorni ansambl Šiljakovina.

– Inicijator osnivanja KUD-a 2005. godine je gospođa Draga Caganić sa seoskim ženama. KUD promiče kulturni amaterizam Posavsko – Turopoljskog kraja. Sada imamo preko 70 aktivnih članova iz Šćitarjeva i okolice. – saznajemo od Božidara Horvatina, tajnika društva.

 kud ščitarjevo 1

Društvo, osim pjesama i plesova šćitarjevskog kraja, izvodi i koreografije Posavine, Turopolja, Međimurja, Slavonije, Zagorja, Baranje i Podravine. Nastupali su diljem Hrvatske, ali i u inozemstvu. Uz to, KUD Ščitarjevo je organizator poznatih Srpanjskih susreta u Šćitarjevu, Božićnog koncerta te suorganizator dočeka hodočasnika turopoljskih župa u Mariju Bistricu.