Home Izdvojeno Krenula je obnova Galerije Galženica, prostor dobiva novo ruho

Krenula je obnova Galerije Galženica, prostor dobiva novo ruho

Nakon obnove će Galerija imati kvalitetniji, adekvatniji i suvremeniji izlagački prostor te prostor za edukativne programe za djecu i mlade

PODIJELITE

Pučko otvoreno učilište Velika Gorica krenulo je s obnovom Galerije Galženica. Galerijski prostor će tako dobiti novo ruho. Konkretno se od radova očekuje opremanje prostorije u kojoj se nalazi fundus vrijednih umjetnina u vlasništvu Učilišta – postavljanje poda i fiksne vitrine, a u prostoru same Galerije postavit će se nova galerijska rasvjeta i zidni paneli.

Galerija Galženica, jedina velikogorička galerija će nakon obnove imati kvalitetniji, adekvatniji i suvremeniji izlagački prostor za lokalnu i širu zajednicu, kao i kvalitetan prostor za edukativne programe za djecu i mlade, poput likovnih radionica, tribina, predavanja. “Opremanje prostora u kojemu stoje umjetnine omogućit će adekvatno čuvanje vrijedne likovne zbirke moderne i suvremene umjetnosti za buduće naraštaje.”, objašnjavaju iz POUVG.

Od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije iz Programa ulaganja u zajednicu Učilište je povuklo 19.910,00 eura / 150.000,00 kn, a i samo će sudjelovati u sufinanciranju projekta vlastitim prihodima, odnosno gradskim proračunskim sredstvima u iznosu od 5.733,62 eura / 43.200,00 kn. Također je od Ministarstva kulture i medija iz Programa gradnje, rekonstrukcije i opremanja kulturne infrastrukture za adaptaciju Galerije odobren iznos i to od 53.089,12 eura / 399.000,00 kn.