Home Izdvojeno Kreće natječaj za novih 57 pomoćnika u nastavi

Kreće natječaj za novih 57 pomoćnika u nastavi

PODIJELITE

Grad Velika Gorica i ove godine prijavljuje projekt „Svako dijete ima pravo na obrazovanje“ na Natječaj „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojnoobrazovnim ustanovama“ u okviru Europskog socijalnog fonda Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020.

– Iako će ishodi navedenog natječaja biti poznati tijekom prvih mjeseci nove školske godine 2015/16., Grad Velika Gorica započet će s aktivnostima provedbe projekta odmah po završetku roka za predaju projektnih prijava, kako je dozvoljeno i predviđeno Natječajem – stoji u priopćenju Grada.

Prva provedbena aktivnost projekta bit će objava Javnog poziva za prijavu kandidata za izvršavanje poslova pomoćnika u nastavi u osnovnim školama Grada Velike Gorice 17. kolovoza, na gradskoj web stranici www.gorica.hr i Hrvatskom zavodu za zapošljavanje – Ispostava Velika Gorica.

Projektom je predviđeno zapošljavanje 57 osoba na radnom mjestu pomoćnika u nastavi s kojima će škole potpisati ugovore o radu na određeno nepuno radno vrijeme.

– Uloga i zadaća pomoćnika u nastavi je pružanje neposredne podrške i pomoći učenicima s teškoćama sa ciljem olakšavanja njihovog školovanja i socijalizacije. Zahvaljujući aktualnom projektu „Svako dijete ima pravo na obrazovanje“ postavljen je visoki standard brige za djecu s teškoćama koja se školuju u inkluzivnim uvjetima te je organiziran uspješan koncept provedbe projekta financiranja pomoćnika u nastavi za svako dijete koje ima takvu potrebu – ističu iz Grada Velike Gorice.