Home Sport Kreće esport HNK Gorica! Povijesna prva generacija 11 igrača

Kreće esport HNK Gorica! Povijesna prva generacija 11 igrača

'Nadamo se pravoj podršci te se isto tako nadamo pravom prepoznavanju esporta i njegovog potencijala jer uz prave ljude je moguće jako brzo dostići esport u Europi i svijetu'

PODIJELITE

Iako u Hrvatskoj eSport još uvijek nije previše zaživio, postoje ljudi koji ga žele staviti na mnogo vidljivije mjesto. Nova vremena donose svoje, i dobro i loše, a ovo je priča o onom – dobrom i zabavnom. Ovo je priča o nečemu sasvim novom, u nečemu vrlo atraktivnom, o nečemu s ogromnom perspektivnom. Ovo je priča o pokretanju esport momčadi HNK Gorice.

Naime, strastveni igrači nogometne simulacije Pro Evolution Soccer, odnedavno pod nazivom eFootball PES, omiljene širom svijeta, javili su se u klub s idejom. Ona je odmah pala na plodno tlo i nakon kraćih dogovora esport HNK Gorica je krenula. “Izbornik” Ivica Bermanac te njegovi prijatelji i suigrači Luka Plazonić, Dino Guteša, Davor Cvitaš i Josip Petrović bili su glavni pokretači, oni su i odabrali povijesnu prvu generaciju esport HNK Gorice.

– Prva sezona je iza nas, sad kreće druga i možda smo malo oslabljeni jer su mnogi igrači već pronašli svoje klubove. Ja sam dosad igrao za neslužbenu momčad Dinama, a uz mene su transfere iz Dinama u Goricu napravili Antonio Bareta, Damir Telišman i Borna Antić-Vesel, i sad krećemo u nove pobjede kao službeni predstavnici HNK Gorice. U momčadi imamo i par internacionalaca iz Srbije, iz Bosne i Hercegovine te Nizozemske, ali sve ćemo igrače pojedinačno predstaviti kroz nekoliko dana – najavio je Bermanac.

Dakle, kako stvar funkcionira… HNK Gorica će se u svijetu virtualnog nogometa predstaviti u nekoliko varijanti, a mnogima će najzanimljivija biti ona koja je najsličnija “pravom” nogometu. Za Goricu će tako igrati 11 igrača, svaki od njih imat će “sebe” na terenu, igrati na svojoj poziciji, držati se taktičkog plana… Najbliže je to pravom nogometu od svih virtualnih varijanti, a to znači da su potrebne i pripreme.

– Kada govorimo o tome koliko smo dobri, reći ću samo da će vrijeme pokazati. Potencijal je tu, nismo od jučer u tome, nego već dosta dugo. Odigrali smo puno pripremnih utakmica i mogu reći da iz dana u dan sve bolje izgledamo na terenu, a i odigrali smo već dva kola u Poseidon ligi, koju organiziraju dečki iz Italije, gdje imamo četiri pobjede i punih 12 bodova. To je liga koja se igra s najjačim klubovima u eFootball Pesu 2021 – kazao je izbornik Bermanac.

Nadalje, velik je interes za HFP ligu iz razloga što svaki igrač kroz “Become a legend” opciju u igri započinje svoju karijeru te “izrađuje” sebe kao igrača pa u “team play lobbyu” pokrećemo “sobu” u koju ulazi po 11 igrača iz oba kluba…

– Odmjerit ćemo snage sa svim našim klubovima koji su postali službeni, a to su Dinamo, Lokomotiva, Istra i Šibenik, dok je Hajduk, nažalost, u novoj sezoni neslužben jer dečki nisu uspjeli osigurati pravu podršku kluba te su raskinuli suradnju. Uz naše klubove, tu su još Partizan, Crvena zvezda, Radnički, Tuzla, Budućnost, Jedinstvo i Galacticos ekipa, dečki koji su osvojili prvu sezonu HFP lige.

Konačan cilj i velika želja je doći do toga da se igra esport HNL, koji bi “pratio” pravi, stvarni HNL.

Priželjkujemo pravu podršku, te se nadamo pravom prepoznavanju esporta i njegovog potencijala jer uz prave ljude je moguće jako brzo dostići esport u Europi i svijetu. Mi smo napravili korak, a potrebni su još mnogi, tako da se nadamo da ćemo za početak uskoro uspjeti organizirati esport HNL ligu. Mi smo za, HNK Gorica je za, ostali klubovi su za, samo nam još treba dobar vjetar u leđa – zaključio je Ivica Bermanac.

Esport HNK Gorice kreće, stay tuned…