Home Izdvojeno KRAVARSKO: Odobren projekt ‘Pokrenimo KOK!’ u vrijednosti gotovo dva milijuna kuna

KRAVARSKO: Odobren projekt ‘Pokrenimo KOK!’ u vrijednosti gotovo dva milijuna kuna

Među radionicama su one za nezaposlene, tradicijske baštine, tamburaškog sviranja, informatičke pismenosti, bubnjanja, kulinarstva, ali i koncerti..

PODIJELITE

Pokrenimo KOK! projekt je koji u partnerstvu provode Općina Kravarsko, KUD „Kravarsko“, Udruga umirovljenika Općine Kravarsko, LAG Vallis Colapis i nositelj projekta Udruga PET PLUS, a za koji je sada i službeno potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava.

Kako navode, ovim projektom će se stanovništu Općine Kravarsko omogućiti pristup sadržajima koji će im osigurati kvalitetniji nastup na tržištu rada, pokretanje šireg raspona aktivnosti za djecu, mlade te osobe starije životne dobi i osobe s posebnim potrebama. Navode i kako će aktivnostima kroz projekt organizirati provođenje slobodnog vremena za različite dobne skupine kao što su dodani obrazovni sadržai te stjecanje raznih vještina.

Tako su među radionicama one za osnaživanje Savjeta mladih, za poljoprivrednike, za poduzetnike i obrtnike, za nezaposlene, tradicijske baštine, starogradskih i zabavnih pjesama, tradicijskog plesa, tamburaškog sviranja, informatičke pismenosti, bubnjanja, kulinarstva, ali i koncerti.

Opći cilj projekta je osnažiti javno-civilno partnerstvo i praksu sudjelovanja OCD-ova iz ruralne zajednice u upravljanju i donošenju odluka u Općini Kravarsko kroz širenje raspona socijalnih, kulturnih, obrazovnih i gospodarskih sadržaja i usluga koje se pokreću ili već provode u lokalnom društvenom centru uz unapređenje kapaciteta OCD-ova.

Više o samom projektu možete pronaći na službenim stranicama Općine Kravarsko.