Home Izdvojeno Kratke priče u Velikoj gorici

Kratke priče u Velikoj gorici

PODIJELITE

Zaljubljenici u književnost moći će u utorak uživati u književnom susretu sa Ksenijom Kušec, Jelenom Zlatar i Robertom Mlinarecom, u Gradskoj knjižnici od 17 sati.

Autolakirnica Brkić

Moderatorica Mima Simić ljubitelje književnosti će provesti kroz likove i djela, te kroz život u tekstu i onaj izvan teksta, sjajne spisateljske trojke.

Susret je organiziran u sklopu 14. Festival europske kratke priče, koji će se od 31. svibnja do 5. lipnja održati u Zagrebu i Rijeci. Tema ovogodišnjeg festivala su “Amerike”, kroz prošlost i sadašnjost, kroz mitsko i povijesno, od književnosti do politike.

Festival europske kratke priče pokrenut je 2002. i jedan je od prvih festivala u Europi posvećenih ovoj književnoj formi. Ono po čemu se FEKP razlikuje od većine drugih hrvatskih festivala suradnja je s domaćim nakladnicima, stipendiranje i usavršavanje mladih prevoditelja, sistematski rad na tome da se preko kontakata proizašlih iz festivalskih druženja Europi predstave suvremeni hrvatski pisci… ukratko, svijest o tome da, ako želi biti živ, Festival ne može postojati mimo onih koji čine književnu scenu na kojoj diše.