Home Izdvojeno Kratka, ali slatka utrka sa psima na Ključić Brdu ove subote

Kratka, ali slatka utrka sa psima na Ključić Brdu ove subote

Dobrodošli su i šetači, no objavljena su i jasna pravila

PODIJELITE

Iduće subote, 24. listopada će se na Ključić brdu održati dvije trail utrke, ali sa psima! Iz tog razloga se pozivaju svi ljubitelji pasa i trčanja u prirodi da  se pridruže u jednoj ili dvije utrke. Radi se o utrkama Canicross kategorije koje će se bodovati za Prins Canicross Croatia trail ligu kao njeno 7. kolo.

Prva na redu je u 10 sati canicross utrka, a nakon nje trail utrka sa startom u 10:20. Prijave za utrku primaju se do sutra, 21. listopada u ponoć. Prijave se smatraju potpunim popunjavanjem prijavnog obrasca te uplatom startnine na račun Canicross Croatia. Više informacija o uplati možete pronaći OVDJE.

Start utrka bit će kod Paintball kluba 300. Sama utrka duga je nešto više od 7 kilometara te nema ni metra asfalta, a radimo na tome da i količina uspona bude najmanja moguća. Na otprilike pola staze biti će okrjepa s vodom za ljude i pse, a na još dva mjesta na stazi biti će vode samo za pse.

Dobrodošli su i šetači

Na utrku su dobrodošli i šetači, iako oni ne mogu konkurirati za pobjedničke nagrade, no očekuju ih vrijedne nagrade na tomboli.

Iako za trkače nema obvezne opreme, preporuča se odjeća i obuća prikladna za trčanje van asfalta. Sudjelovati mogu i maloljetne osobe do 16 godina, no isključivo uz pratnju i na odgovornost roditelja. Za psa je obavezna oprsnica, a preporučena za trkače je bungee lajna kojom su povezani. Zabranjeno je voditi psa na flexi povodcu. Strogo je zabranjeno fizičko kažnjavanje ili tjeranje pasa na trčanje odnosno bilo kakav oblik nasilja nad psom i to će se odmah kažnjavati diskvalifikacijom. Natjecatelji mogu trčati samo s jednim psom.