Home Izdvojeno Krajem mjeseca kreće isplata božićnica umirovljenicima, evo tko se može prijaviti

Krajem mjeseca kreće isplata božićnica umirovljenicima, evo tko se može prijaviti

Umirovljenicima koji primaju mirovinu do 1.000 kuna bit će isplaćena božićnica u iznosu od 400 kuna, a onima koji primaju mirovinu do 2.000 bit će isplaćena božićnica u iznosu od 200 kuna

PODIJELITE

Grad Velika Gorica objavio je da umirovljenici s prebivalištem na području Grada Velike Gorice, koji imaju mirovinu do 2.000,00 kuna, mogu ostvariti pravo na isplatu božićnice.

Mjerilo za ovu isplatu predstavlja iznos u stavci ″mirovina″, bez zaštitnog dodatka ili drugog doplatka, navode iz Grada.

Oni koji su prošle godine već ostvarili pravo na božićnicu te su upisali u Evidenciju, ne moraju ponovno predavati zahtjev već mogu preuzeti božićnicu u FINA-i. Isplata će se izvršavati od 23. studenog pa do 24. prosinca ove godine.

Umirovljenici koji su ostvarili pravo na mirovinu tijekom ove godine trebaju podnijeti propisani Obrazac za prijavu u Evidenciju umirovljenika Grada Velike Gorice u svrhu isplate božićnice.

Uz obrazac trebaju predati i:

  • dokaz o prebivalištu (kopija osobne iskaznice ili uvjerenja o prebivalištu),
    • dokaz o visini mirovine (odrezak od mirovine za prethodni mjesec ili obavijest poslovnih banaka o mirovinskim primanjima ili potvrda o visini mirovine izdana od HZMO-a ne starija od mjesec dana ili Rješenje o mirovini),
    • kopija dokumenta iz kojeg je vidljiv OIB umirovljenika.

Obrazac se može preuzeti na web stranici Grada Velike Gorice www.gorica.hr te na porti gradske uprave od 8 do 15 sati. Prijave se zaprimaju do 27. studenog ove godine.

Oni koji do tog datuma provedu prijavu, božićnicu će moći preuzeti od 10. prosinca pa do 24. prosinca ove godine. “Umirovljenicima koji primaju mirovinu do 1.000,00 kuna bit će isplaćena božićnica u iznosu od 400,00 kuna, a umirovljenicima koji primaju mirovinu od 1.000,01 kune do 2.000,00 bit će isplaćena božićnica u iznosu od 200,00 kuna.“, navode iz Grada.

Umirovljenici moraju doći osobno, ponijeti osobnu iskaznicu te dokument iz kojeg je vidljiv OIB kako bi preuzeti božićnicu. “U slučaju spriječenosti dolaska umirovljenika, božićnicu može preuzeti i druga osoba koja mora predočiti svoju osobnu iskaznicu te osobnu iskaznicu i dokument iz kojeg je vidljiv OIB korisnika božićnice.”, dodaju.

Sve dodatne informacije možete dobiti u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti na broj tel 6269-918 ili 6269-938. OBRAZAC se nalazi OVDJE.