Home Izdvojeno KOSNICA: Košara je uskoro gotova, još im preostaje nabaviti i posaditi cvijeće

KOSNICA: Košara je uskoro gotova, još im preostaje nabaviti i posaditi cvijeće

Pozivaju mještane i sve one koji su voljni donirati koju kunu za kupnju cvijeća kako košara zasjala punim sjajem

PODIJELITE
Foto: Filip Margić

Prije nekoliko dana pisali smo o divnoj inicijativi mještana Kosnice i članova udruge Turopoljska tradicija koji su na ulazu u Kosnicu odlučili obnoviti veliku košaru s cvijećem. Ono što je posljednji put preostalo bilo je zidanje ciglama kako bi ona bila što čvršća i kako bi što duže ostala u tom stanju za nadolazeće generacije.

Iako je jučer bio neradni dan, oni su započeli i drugu fazu radova na obnovi te košare. Ova udruga i njeni članovi poznati su u svom mjestu po radu i uljepšavanju mjesta u kojem žive. “Iako je jučer bio praznik kada se većina naših mještana odmarala uz članove svojih obitelji, članovi udruge primili su se posla te su cijeli dan radili kako bi što prije završili veliku košaru u centru Kosnice.”

Kako nam govori predsjednik udruge Filip Margić, ako volite mjesto u kojem živite i želite da ono što ljepše izgleda, onda vam ništa nije teško. “Još kada je dobra ekipa ljudi kao što je to jučer bila, posao se odradi uz pjesmu, šalu i smijeh.”, govori.

Radove planiraju završiti ovaj tjedan, ukoliko im vrijeme dozvoli jer, kako kažu, nije im ostalo još puno posla. Ono što im nedostaje za kraj je cvijeće koje trebaju zasaditi. Upravo iz tog razloga obraćaju se svojim mještanima i svim ljudima koji su voljni donirati koju kunu za kupnju cvijeća, kako bi njihova košara zasjala punim sjajem.

Ako želite donirati, možete se javiti Filipu Margiću na broj 098 / 967-6609.