Home Najave Košarkaška subota: Gorički igrači u KK Zrinjevac 1937 protiv KK Petrinja

Košarkaška subota: Gorički igrači u KK Zrinjevac 1937 protiv KK Petrinja

Utakmica je u Gradskoj sportskoj dvorani u 17:30 sati

PODIJELITE

Mladi košarkaši Gorice ove sezone se kale u seniorskoj konkurenciji nastupajući za jedan od najstarijih hrvatskih klubova – Zrinjevac 1937. U prva četiri kola su zabilježili dvije pobjede i isto toliko poraza. Na domaćem terenu za sada igraju puno bolje i do sada su pobijedili KK Novsku i KK Sisak. Danas imaju priliku za još jednu domaću pobjedu kada im stiže KK Petrinja. Petrinjci do sada imaju jednu pobjedu i dva poraza uz utakmicu manje i sigurno će dati sve od sebe da ih sustignu na tablici.

Mlade Bikove u dresu Zrinjevca predvodit će novi trener koji će popuniti prazninu nastalu odlaskom Nikole Piacuna, a koju su u proteklom periodu popunjavali koordinator omladinskog pogona Hani Istanbuli i sportski direktor Tonći Mašina.

Riječ je o Filipu Tanti, svojedobnom igraču Splita i treneru splitskih mlađih kategorija. Tanta je najveće uspjehe u mlađim kategorijama imao sredinom prošlog desetljeća kada je s kadetima Splita bio prvak Hrvatske. Sada će svoje znanje i košarkaško iskustvo prenositi na mlade goričke košarkaše, a prvi prvenstveni izazov čeka ga već sutra protiv Petrinje: „Momčad Gorice, odnosno u ovom slučaju Zrinjevca, mlada je i talentirana, a ova liga nam je izuzetno važna za njihov razvoj i stjecanje neophodnog iskustva. Prekjučer sam ih gledao u Dugoj Resi, vidio sam da mogu i znaju, dat ćemo sutra sve od sebe, a protivniku ćemo pristupiti maksimalno profesionalno” – zaključio je Tanta na kraju.

Utakmica je na rasporedu u subotu 18. studenog s početkom u 17:30. Igra se u Gradskoj sportskoj dvorani, a ulaz je besplatan. “Pozivamo sve goričke ljubitelje košarke da s tribina pruže podršku našim mladim igračima”, zaključuju iz KK Gorica.