Home Izdvojeno Košarkaši Gorice uskoro u Prvoj ligi?

Košarkaši Gorice uskoro u Prvoj ligi?

PODIJELITE
Foto: arhiva

Govoreći o predstojećim kvalifikacijama, trener seniorske momčadi Košarkaškog kluba Gorica Zvonimir Kovačević, kaže kako je uvjeren u pobjedu baš protiv svake ekipe. Od jakog Kaštela, Škrljeva, Grafičara do Borova.

zvonimir-kovacevic

– Dogurali smo jako visoko i mislim da smo spremni napraviti korak više. Ulazimo u kvalifikacije sa četiri dobre ekipe, ali vjerujem u svoj tim i mislim da možemo ići do kraja. Mislim da s ovim s čim sada raspolažemo možemo dobro participirati u prvoj ligi – naglasio je trener Kovačević.

Jak vjetar u leđa, košarkaši Gorice dobili su prije nekoliko dana i to pobjedom protiv Zapada, čime su postali najbolji drugoligaši. Naslov prvaka A-2 lige Centar osvojili su dva kola prije kraja prvenstva i to u godini u kojoj Klub slavi svojih 45 godina postojanja.

– Za dobar rezultat nisu dovoljni samo kvalitetni igrači, nego i kemija u ekipi. Očito da smo pogodili s tim igračima dobrog karaktera, a što smo pokazali tijekom natjecanja kad smo slomili protivnike u zadnjoj četvrtini. Do prije godinu dana nam se događalo da praktički dobivene utakmice gubimo u zadnjim sekundama. Ove godine smo zahvaljujući pristupu, koncentraciji i iskustvu dobivali sve najjače utakmice, kao one protiv Hermes Analitike i Dubrave – kaže tajnik Kluba Goran Kovačić, ujedno i predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada.

kk-gorica-kosarkasi-kovacic-goran-kovacevic-zvonimir-kosarka

GLAVA I REP

Kovačić ističe kako su zacrtali plan da naprave Klub koji će u svim segmentima funkcionirati kao kolektiv koji ima glavu i rep, od podmlatka do seniorske ekipe s dobrim rezultatom.

– Ovu momčad počeli smo stvarati prije tri godine. Nakon prve godine bili smo četvrti, prošle smo bili bolji, a ove godine zadali smo si cilj da probamo napasti prvo mjesto – napominje tajnik Kovačić.

A na naše pitanje kada je realna Prva liga, trener Zvonimir Kovačević je odgovorio:

„Ja vjerujem već sljedeće sezone, dakle još u ovoj godini. Mislim da je za to tim spreman!“