Home Izdvojeno KOŠARKA Prgomet otišao, Marić došao, start sezone protiv Splita

KOŠARKA Prgomet otišao, Marić došao, start sezone protiv Splita

Aktualnosti iz redova velikogoričkog prvoligaša

PODIJELITE

Iako je još dosta vremena ostalo do početka priprema košarkaša Gorice za novu sezonu, sredinom kolovoza, ipak iz kluba smo doznali nekoliko novosti. Kao prvo, dosadašnji prvotimac Ljubo Prgomet otišao je u igračku mirovinu, ali ipak ostaje u Gorici. Naime, od sljedeće sezone obnašat će funkciju tajnika u klubu. Još prije, o čemu smo i pisali, Goricu je napustio Marko Baković, koji je otišao na Island.

Ali, ima i dobrih vijesti. Talentirani 19-godišnji Gabrijel Marić, u prošloj godini član Alkara, novi je igrač momčadi Josipa Sesara. Iako je najavljivano da bi Gorica mogla zaigrati u ABA 2 ligi, od toga ipak neće biti ništa, već će se klub isključivo „baviti“ događanjima u Hrvatskoj, od prvenstva do Kupa Krešimira Ćosića, natjecanja u kojima su u ovoj 2019. bili doista odlični. Jer, podsjetimo, Gorica je igrala u polufinalu Kupa, te u četvrtzavršnici domaće Lige. Sve je to odličan zalog za još bolje prezentacije u nastupajućoj sezoni. Jer, odlaskom Cedevite u Sloveniju, više neće biti izrazitog favorita u našem prvenstvu, a zašto i Gorica ne bi tu tražila svoje mjesto pod suncem…

Inače, izvučeni su parovi novog prvenstva, koje će se igrati trokružno, imat će 33 umjesto dosadašnjih 22 kola. Gorica krajem rujna ide na gostovanje Splitu, momčadi protiv koje je i završila prošlu sezonu, u četvrtfinalu prvenstva.

Goran Klobučarić