Home Sport KOŠARKA Cibona do teško izborene pobjede

KOŠARKA Cibona do teško izborene pobjede

PODIJELITE

U prvoj polufinalnoj utakmici doigravanja Bikovi su pružili odličan otpor favoriziranoj Ciboni i tek kad im je ponestalo snage od akumuliranog umora Vukovi su preuzeli kontrolu nad utakmicom.

Goričani su tijesnom borbom uspješno parirali Ciboni tri četvrtine, ali u zadnjoj je Cibona došla do većeg vodstva i slavila na kraju rezultatom 84:74. U redovima Cibone prednjačili su Roko Prkačin s 26 poena i 8 skokova, Toni Nakić s 13 poena i 6 skokova te Amar Gegić s 11 poena i 5 asistencija. Kod Gorice su najefikasniji bili Marko Baković s 13 poena i 8 skokova, Dino Cinac s 11 poena i 7 skokova, Mate Kalajžić s 11 poena, 6 skokova i 4 asistencije te Borna Kapusta s 10 poena i 7 asistencija.

Uzvratna druga polufinalna utakmica se igra u ponedjeljak 23.5.2022. Gorici u Gradskoj sportskoj dvorani od 18:00 sati, te je ulaz besplatan.

Mladen Starčević: “Vidjelo se da je Cibona svježija od nas. Međutim, mi smo odlično ušli u utakmicu, čak smo i dobili prvu četvrtinu, a onda je Cibona s tim izmjenama, dužom klupom i vrhunskim igračima došla na svoje. Postigli smo 74 poena što je dobro, ali smo primili 84 jer ipak je to Cibona koja ima izuzetan roster. Osim Popića i Novačića svi su igrali, a Prkačin je imao sjajnu utakmicu s puno koševa, zakucavanja i skokova. Danas se baš dobro nosio s našim visokim igračima. I naši su visoki igrači bili jako dobri, Baković je postigao 13 koševa, a Cinac 11. Kalajžić je također bio dobar kao i Kapusta. Bilo je nekih nepreciznosti ali to je tako kad moraš šutirati preko visokih igrača. Sve u svemu bila je dobra utakmica i Cibonina zaslužena pobjeda. Mislim da u drugoj utakmici možemo dati još malo gasa i nadam se našoj domaćoj pobjedi.”

Marko Baković: “Došli smo u polufinale i sportski je doći i potući se, nećemo sigurno skinuti gaće. Cibona je realno bolja ekipa, ali nećemo nikome dopustiti da se s nama poigrava. Mislim da smo pružili dobar otpor i da smo se srčano borili. Imali smo i mi nekih glupih grešaka, a Cibona je fizički dominantnija i kvalitetnija ekipa koja igra i viši rang kroz ABA ligu. To kroz utakmicu jednostavno došlo do izražaja. U ponedjeljak je sljedeća utakmica, moramo se oporaviti i probati pružiti još jači otpor pa ćemo vidjeti kako će završiti. Mi smo imali tri teške utakmice protiv Cedevite Junior, ali ovo je sada polufinale i motivacije nam ne fali pa se uvijek izvuče malo više energije. Na kraju je ipak nakupljeni umor presudio. Primili smo par trica koje realno nismo trebali i to je ta razlika. Idemo se osvježiti za vikend a onda se bacamo na glavu.”

Za KK Gorica: Nenad Mudrinić