Home Izdvojeno Korona uzima danak, nogometne utakmice na praznim stadionima

Korona uzima danak, nogometne utakmice na praznim stadionima

HNS je odlučio da će sve utakmice do 31. ožujka biti odigrane bez gledatelja

PODIJELITE

Širenje korona virusa izgleda uzima danak i u nogometnim redovima. Hrvatski nogometni savez ovih je dana, a na preporuku Ministartva i nadležnih institucija, odlučio  kako će sve utakmice do 31. ožujka biti odigrane bez gledatelja.

“Mjera se odnosi na HT Prvu ligu, Hrvatski kup, 2. HNL, 3. HNL, 1. HNLŽ, 2. HNLŽ, 1. HMNL, 2. HMNL te sve lige mladeži pod okriljem HNS-a, kao i na predstojeće Uefine kvalifikacijske utakmice koje se održavaju u Hrvatskoj”, javljaju iz Saveza. Utakmicama će  prisustvovati samo momčadi sa svojim stožerima, uže rukovodstvo i službene osobe klubova i HNS-a, tehničko osoblje te određeni broj predstavnika medija, uz sve uobičajene mjere za organizaciju utakmica.

“Savez će pravovremeno donijeti odluku o nastavku ili prekidu ove mjere, uzimajući u obzir razvoj događaja, preporuke javno-zdravstvenih institucija, a imajući u vidu prije svega zdravlje gledatelja, nogometaša i svih drugih aktera u nogometu”, poručuju iz HNS-a uz preporuku i županijskim savezima da poduzmu istu mjeru.