Home Izdvojeno Konkurencija metropoli: Ovogodišnji VG Fest privukao i brojne mlade Zagrepčane

Konkurencija metropoli: Ovogodišnji VG Fest privukao i brojne mlade Zagrepčane

PODIJELITE

VG Fest – Festival kreativnog nereda, u petak, subotu i nedjelju privukao je mnoštvo Velikogoričana, ali i posjetitelja iz ostalih hrvatskih gradova. Najviše je stiglo mladih iz metropole, što najviše veseli velikogoričku turističku zajednicu. Gorica je tako, barem nakratko, postala veliko okupljalište mladih, a VG Fest manifestacija koja svjedoči kako se dobrom organizacijom može konkurirati i Zagrebu.

– Ova je manifestacija najprivlačnija mlađoj publici i obiteljima s malom djecom. Moglo se uočiti kako su brojnim mladim Velikogoričanima stigli njihovi prijatelji iz Zagreba. Nije riječ o klasičnim turistima, nego o jednodnevnim posjetiteljima, koji ipak bitno utječu na potrošnju uslužnog sektora našeg grada. S druge strane, u Velikoj Gorici vladala je život i mladost – ističe direktorica velikogoričke Turističke zajednice Milada Mesarić.

Zanimljiv i raznolik program počeo je u petak navečer, i to 3. Exposure festivalom, na kojem su se predstavili najbolji mladi kantautori iz Škotske, Irske, Slovenije, Engleske, Srbije i Hrvatske.

Subota je bila rezervirana za Plesni klub Megablast koji je pripremio plesne radionice za posjetitelje, plesni show program te hip hop i popping natjecanja. Navečer su publiku svojom živom svirkom zabavljali mladi kantautori.

U nedjelju su građani sudjelovali u radionicama zmajarenja, žongliranja, izrade prirodne kozmetike, facepaintinga, hula hoopa, plesa na svili i crtanja stripa. Za bogati program zaslužna je Udruga G.A.S. – Gorička alternativna scena.

Na glavnoj pozornici je nastupio zagrebački bend Mr. Albin, pobjednik 19. HGF Demo Festivala, kao i zadarski alter-pop-rock trio Scarlet Notes.

VG Fest završio je nastupom Elementala. Hitovima Male stvari, Crveno, Romantika, Vertigo, Prokleta ljubav i Bolji si, taj je poznati bend rasplesao i stare i mlade.

– Riječ je o festivalu kreativnog nereda u kojem smo dali priliku i našim mladim umjetnicima da se izraze, ali i da edukativno djeluju na sugrađane – kazala je Milada Mesarić.