Home Izdvojeno Koncerti u povodu obilježavanja Dana Umjetničke škole Franje Lučića

Koncerti u povodu obilježavanja Dana Umjetničke škole Franje Lučića

PODIJELITE
Foto: Kronike Velike Gorice/Arhiva

 

Umjetnička škola Franje Lučića ovaj tjedan obilježava Dan škole. Tim povodom, večeras u 19 sati u školi učenici će održati koncert, a isto će učiniti i njihovi nastavnici u četvrtak, 7. travnja u Koncertnoj dvorani škole.

-Nastavnici će se predstaviti solističkim i komornim točkama, a posebnu zanimljivost predstavlja praizvedba skladbe ”Sketch”, za puhački kvintet, koju je skladao mladi hrvatski skladatelj Marko Bertić, profesor teoretskih predmeta u Velikoj Gorici.- najavili su u Umjetničkoj školi.

Sutra u 19.30 sati u dvorani Galženica također će biti glazbena večer na kojoj će se predstaviti odabrani solisti glazbenih odjela škole, među kojima su i neki od dobitnika nagrada na raznim natjecanjima.

Umjetnička škola svoj Dan obilježava u povodu obljetnice rođenja Franje pl. Lučića koji je rođen 30. ožujka 1889. godine u selu Kučama. Bio je skladatelj, orguljaš i istaknuti glazbeni teoretičar, ali i župan Plemenite opčine Turopoljske, od 1918. do 1927. godine. Umro je u Zagrebu, 16. ožujka 1972. godine.