Home Izdvojeno Koncert Umjetničke škole Franje Lučića

Koncert Umjetničke škole Franje Lučića

PODIJELITE

Učenici glazbenih odjela Umjetničke škole Franje Lučića sutra će održati koncert u dvorani Galženica s početkom u 19,30 sati. Nastupiti će pred svojim kolegama, nastavnicima, vršnjacima i svima zainteresiranima. Nadaju se što većem odazivu kako bi prikazali ishod svoga truda i svoga dara.

Umjetnička škola Franje Lučića jedina je umjetnička škola na području Grada Velike Gorice. Surađuje s Gradskim mješovitim pjevačkim zborom te s puhačim Gradskim orkestrom, pružajući im gostoprimstvo u svojim prostorima. Na taj način škola organizira i provodi kulturnoumjetničke programe za velikogoričku javnost i surađujući s ostalim ustanovama na promicanju kulture i obrazovanja u Gradu Velikoj Gorici i u Republici Hrvatskoj općenito.

umjetnička škola franje lučića povijest

Početak ozbiljnijeg glazbenog obrazovanja u Velikoj Gorici seže od ranih šezdesetih godina prošloga stoljeća, osnivanjem tadašnjeg Narodnog sveučilišta, kasnije Narodnog sveučilišta “Juraj Kokot” Prvi pisani sačuvani dokumenti o radu tada još neverificirane glazbene škole potječu iz školske godine 1970./1971., u kojoj je bio upisan 21 učenik i u kojoj su tri nastavnika podučavala na tri odjela.

U jesen 2006. proširuje se program srednjoškolskog obrazovanja na suvremeni ples te Umjetnička škola Franje Lučića postaje, uz plesnu školu Ane Maletić, druga srednja škola suvremenog plesa u Hrvatskoj. Srednju školu suvremenog plesa trenutno pohađa 15 djevojaka u dva razredna odjela.