Home Izdvojeno Knjižnica Velika Gorica danas časti besplatnim upisom za sve žene

Knjižnica Velika Gorica danas časti besplatnim upisom za sve žene

Danas slavimo Dan Gradske knjižnice Velika Gorica

PODIJELITE
Foto: Kronike Velike Gorice
Povodom Dana Gradske knjižnice Velika Gorica i obilježenog Međunarodnog dana žena, knjižnica svim sugrađankama poklanja besplatan upis. “Nove korisnice knjižnice mogu se uz predočenje osobne iskaznice upisati u Središnjem odjelu za odrasle te u Područnoj knjižnici Galženica tijekom radnog vremena knjižnice od 8 do 19 sati.”

Uz to, važna je obavijest da će se od 13 do 14 sati u Središnjem odjelu za odrasle u Zagrebačkoj 37 održati predavanje za knjižničare velikogoričkog područja s temom posudbe elektroničke knjige kojem će prisustvovati svi djelatnici knjižnice povodom te će u navedeno vrijeme sva tri odjela knjižnice biti zatvorena.

Žene čitaju više od muškaraca

Kako napominju, jedna od pozitivnih statistika koje se odnose na žene je i ona da su žene, u odnosu na mušku populaciju, u većem broju članice knjižnica te da općenito više čitaju. “Osim što među članovima knjižnica ima više žena, profesionalnu pomoć i uslugu također će češće pružiti žene koje čine većinu zaposlenih u knjižnicama. To potvrđuju i podaci Državnog zavoda za statistiku koji nam govore da čak 59,1% članova knjižnica čine žene kao i da je udio žena u ukupnom broju zaposlenih u knjižnicama čak 82,9%.”, navode iz knjižnice.

Zato pozivaju sve sugrađanke – djevojčice, djevojke i žene koje do sada nisu bile upisane u knjižnicu da uz Dan Gradske knjižnice Velika Gorica postanu nove članice i da svoje članstvo koriste i uživaju u knjigama, časopisima, novinama i radionicama. “Neka čitanje postane vaša snaga jer svaka pročitana knjiga vodi vas korak naprijed ka znanju i samopouzdanju, ali i ne manje važnom maštanju i opuštanju.”, dodaju.