Home Izdvojeno KNJIGA TJEDNA Ruth Hogan: Čuvar izgubljenih stvari

KNJIGA TJEDNA Ruth Hogan: Čuvar izgubljenih stvari

Ova knjiga po svom pristupu nipošto nije jedinstvena, radi o jednom od puteva ka samospoznaji i ispunjenom životu

PODIJELITE

Ako ste u potrazi za knjigom u kojoj ćete istinski uživati u dugim ljetnim večerima, posegnite za jednim od najnovijih naslova u izdanju Mozaik knjige. Od zanimljivog naslova, preko slatke naslovnice pa sve do sadržaja i stila koji vas neće razočarati, jednom kad uđete u ovu priču biti će vam nemoguće zaustaviti se do samoga kraja. Britanki Ruth Hogan ovo je tek prva knjiga, a vjerujemo da je mahnito čitanje svega i svačega još od malih nogu kumovalo tome da u pisanju postane ovako dobra.

Priča počinje nakon smrti pisca kratkih priča Anthonyja Peardewa koji uz kuću svojoj asistentici Lauri ostavlja i sobu punu predmeta koje je sačuvao tijekom života – izgubljenih, zadržanih ili prisvojenih. Svaki od tih predmeta povezan je s nekom osobom, a Anthonijeva je želja da se što više predmeta vrati njihovim stvarnim vlasnicima. Dok ispunjava tu neobičnu želju, Laura pomalo uči sve više i o sebi samoj, svoj stari život od kojeg je pobjegla ostavlja iza sebe te sve više počinje cijeniti onaj koji joj još predstoji…

Ova knjiga po svom pristupu nipošto nije jedinstvena, i ako je već ne možemo svrstati u svojevrsni self-help, u svakom se slučaju radi o jednom od puteva ka samospoznaji i ispunjenom životu. No originalnost teme, simpatičnost likova i duhovitost situacija osiguravaju još jedno zgodno štivo za dugo toplo ljeto koje neće ostaviti gorak okus u ustima – upravo suprotno – uživat ćete u pravoj ljetnoj književnoj poslastici!

Piše: Ivana Grubačević