Home Izdvojeno KNJIGA TJEDNA Nataša Dragnić: Svaki dan, svaki sat

KNJIGA TJEDNA Nataša Dragnić: Svaki dan, svaki sat

PODIJELITE

Budući da nas u veljači veseli obilježavanje Valentinova, i ovotjedna preporuka knjižničara Gradske knjižnice Velika Gorica neizbježno je u znaku ljubavi. Radi se o jednoj suvremenoj ljubavnoj bajci naslova ”Svaki dan, svaki sat”. Prvi je to roman spisateljice Nataše Dragnić, rođene Splićanke s njemačkom adresom, koji je nakon njemačke publike osvojio čitatelje čak 28 zemalja u kojima je preveden.

Početkom 60tih godina u Makarskoj petogodišnji Luka na prvi se pogled zaljubljuje u djevojčicu duge crne kose i očaravajućeg osmijeha. A ni Dora ne može skinuti pogled s Luke, već tada zamišljajući ga kao svoga princa. Nerazdvojna djeca odrastaju jedno uz drugo i jedno za drugo, sanjajući o zajedničkoj budućnosti. Sve do tužnog rastanka zbog iznenadne selidbe Dorine obitelji u Francusku. Tek šesnaest godina kasnije u Parizu, gradu ljubavi, sudbina im poklanja još jednu priliku. Ponovni susret u njima budi davno zaboravljene osjećaje prve ljubavi, koja sada prerasta u ozbiljan, strastven odnos ljubavnika. No može li sve biti baš tako idealno?

Putujući između Hrvatske i Francuske, od ljetom okupane Makarske do vreve Pariza, Nataša Dragnić ispisuje ljubavnu priču s okusom soli o rastancima i ponovnim sastancima. Svaka je ljubavna priča jedinstvena koliko i univerzalna, stoga ako volite ljubavne romane i tražite u njima emocije koje će vas protresti, nećete pogriješiti čitanjem romana ”Svaki dan, svaki sat”.

autorica teksta: Anamarija Stepanić