Home Izdvojeno KNJIGA TJEDNA Do you speak English?

KNJIGA TJEDNA Do you speak English?

PODIJELITE

Ovaj tjedan knjižničari Dječjeg odjela Gradske knjižnice Velika Gorica u rubrici knjiga tjedna preporučuju knjige na engleskom – Do you speak English?.

Bez obzira jeste li s engleskim na TI ili na VI, na našem odjelu pronaći ćete slikovnice i knjige koje će odgovarati vašem znanju.

Najmlađi ili početnici u učenju ovog jezika razveselit će se slikovnim rječnicima ili slikovnicama s malo teksta. Jeste li znali da se Grubzon na engleskom kaže The Gruffalo, a doktorica Pliško Doc McStuffins? Ako niste, ove slikovnice su baš za vas!

Onim malo starijim koji se bolje služe engleskim jezikom, ali još ga ne razumiju u potpunosti, preporučujemo dvojezična izdanja književnih klasika kao npr. Olivera Twista,  20 000 milja pod morem, Drakule, Moby Dicka, Pustolovina Sherloka Holmesa i dr.

Dobri govornici engleskog jezika mogu pročitati neke književne hitove na jeziku na kojem su oni izvorno i napisani. Tako na policama našeg odjela možete naći knjige iz ciklusa Fear Street, The Secret Seven, The Princess Diaries ili hit naslove kao The Fault in Our Stars.

Na našem odjelu možete posuditi i knjige koje još nisu prevedene na hrvatski jezik, ali su jako popularne među mladima u cijelom svijetu kao npr. How to Speak Dragonese, The World of Norm, Bliss, Matilda i mnoge druge…

Nadamo se da smo vas uz Europski dan jezika koji se svake godine obilježava 26.09. zainteresirali da uz knjige na hrvatskom jeziku posudite i pročitate i one na engleskom jeziku!

Autorica teksta: Morana Peranić