Home Izdvojeno KNJIGA TJEDNA David Benioff: Grad lopova

KNJIGA TJEDNA David Benioff: Grad lopova

Posljednjeg četvrtka ove godine knjižničari Gradske knjižnice Velika Gorica preporučuju vam sjajan roman "Grad lopova" Davida Benioffa.

PODIJELITE

1941. godine u Lenjingradu temperature se spuštaju do nezapamćenih minusa, grad je pod opsadom njemačkih trupa i njegovi stanovnici snalaze se na sve moguće načine kako bi preživjeli hladnoću i glad. Za sedamnaestogodišnjeg Leva i tri godine starijeg Kolju vremenske neprilike i glad nisu jedini problemi. Zbog krađe i pokušaja bijega u ratnim vremenima dvojica živahnih mladića osuđeni su na smrt. No možda ipak postoji način da izbjegnu takav okrutan kraj? Kći uvaženog vojnog zapovjednika udaje se, i bez obzira na ratne uvjete priprema se veliko, pompozno vjenčanje. Kakvo bi to bilo vjenčanje bez svadbene torte nemoguće je zamisliti, ali jaja za tortu niotkuda. Eto neobične spasonosne misije za dvojicu junaka: preokrenuti cijeli Lenjingrad ne bi li pronašli tucet jaja.

Romanu ne manjka duhovitih zgoda dvojice lopova koji osvajaju simpatije od prve stranice. Prijateljstvo, instinkt za preživljavanjem, hrabrost i ludost Leva i Kolje donose toplinu usred hladne ruske zime i zraku svjetlosti u nizu mračnih ratnih događanja.

David Benioff oduševio je čitatelje diljem svijeta bestselerima„Grad lopova“ i „25.sat“, a potpisuje i brojne filmske scenarije, među kojima su najpoznatiji „Troja“ i „Gonič zmajeva“.

Autorica teksta: Anamarija Stepanić