Home Izdvojeno KNJIGA TJEDNA Braneći Jacoba

KNJIGA TJEDNA Braneći Jacoba

PODIJELITE

Ovog četvrtka u rubrici tjedna Gradska knjižnica VElika Gorica predstavlja knjigu “Braneći Jacoba”.

William Landay: Braneći Jacoba

Roman američkog autora koji vam predlažemo za čitanje u prvim proljetnim danima nosi naslov „Braneći Jacoba“ i osim središnje radnje koja prati obranu maloljetnog optuženika za ubojstvo u fokusu je i pitanje obitelji, roditeljske ljubavi te poznajemo li zaista ljude s kojima živimo.

Andy Barber, dugogodišnja desna ruka okružnog tužitelja , ugledan je čovjek, uzoran otac i odan suprug koji živi gotovo idiličnim životom u malom gradiću nadomak Bostona. Jednoga jutra u parku u blizini škole pronađem je nožem izboden tinejdžer, školski kolega njegova sina Jacoba. Nakon samo nekoliko dana glavni osumnjičenik za to okrutno ubojstvo postaje upravo Jacob, povučen ali dosad nimalo problematičan četrnaestogodišnjak. Tvrdi da je nevin i njegova mu obitelj vjeruje. Ali hoće li mu, i može li mu vjerovati do kraja? Može li se vjerovati dječaku za kojeg psiholog kaže da „ima srce dva broja premalo“? A tu je i Andyjeva skrivena obiteljska tajna …

Vješto pisan pravnički triler bez mnogo krvi i adrenalina, ali s pomno razrađenom psihološkom karakterizacijom likova. Landay je prije spisateljske karijere radio kao okružni tužitelj i to svakako doprinosi uvjerljivosti detalja istrage i sudskog procesa. Ako želite pročitati roman koji će držati vašu pažnju od prve do posljednje stranice potražite u vašoj knjižnici „Braneći Jacoba“!

Autorica: Anamarija Stepanić