Home Izdvojeno KK Gorica srušila i KK Šibenik

KK Gorica srušila i KK Šibenik

PODIJELITE

Rezultatom 99:91 KK Gorica pobijedila je KK Šibenik. U narodu bi se reklo “prvo pa muško”. Naime bila je ovo prva utakmica i ujedno pobjeda KK Gorice u nedavno izborenoj Ligi za prvaka prve muške košarkaške lige. Puno je toga bilo u znaku broja jedan. Čak je i dobitni tip na kladionici vezan uz taj broj.

U prvom poluvremenu klasično odmjeravanje snaga, nijedna se ekipa nije odvajala na osjetniju prednost. Početkom treće četvrtine KK Šibenik ubacuje u višu brzinu i uz odličnu tricašku rolu Bašića u jednom trenutku ima devet plusa razlike. Budi se i gostujući dio publike koji, premda malobrojniji, nadglašava domaću publiku. U tim se trenucima činilo kako bi gorička kola mogla krenuti nizbrdo, s naglaskom na činilo se.

Prgomet

Ova momčad ne gubi glavu kad je u rezultatskom deficitu, vidjelo se to i u prošloj domaćoj utakmici protiv KK Zagreb. Obrana domaćih košarkaša odjednom postaje granitna, s puno odlučnosti, međusobnog pomaganja i bodrenja. Borili su se poput Ramba za svaku loptu. U napadu vezanim tricama Konjević i posebice Prgomet u igru potpuno vraćaju Goricu koja, sveukupno, u četvrtoj četvrtini, rezultatski nadvisuje Šibenik sa čak 14 razlike.

Ova momčad ima glavu i rep, dišu jedni za druge, a imaju i vođu na terenu, a to je borbeni i odlični Marko Petrović koji je na samom kraju utakmice podizanjem ruku tražio od domaće publike da zdušnije bodri „svoju“ momčad, a potom „mangupski“ stavio tricu s gotovo 8 metara. Prizor od kojeg su njegovom, zasad, poznatijem ocu koji je sjedio u publici, zasvijetlile oči. S veseljem iščekujem slijedeće utakmice. Košarka se vraća u „malu“ Veliku Goricu…