Home Izdvojeno Kineska delegacija u Gorici: zainteresirani za izgradnju stadiona i kampa

Kineska delegacija u Gorici: zainteresirani za izgradnju stadiona i kampa

Gradonačlenik ugostio kineske investitore na čelu s gospođom Jiang Yu

PODIJELITE

Ono što se ovih dana šuškalo sad je izašlo na vidjelo- kineski investitori voljni su investirati u Veliku Goricu, a ovdje razmišljaju o izgradnji stadiona i kampa.

Obišli i potencijalni teren za stadion

Naime, kineska delegacija predvođena predsjednicom pekinške kompanije Z-Run Well Ton Industry,  Jiang Yu posjetila je danas Veliku Goricu, u kojoj je održan sastanak s velikogoričkim gradonačelnikom Draženom Barišićem. Potencijalnim investitorima Grad je prezentirao mogućnosti ulaganja u sportsku infrastrukturu koja podrazumijeva stadion s popratnim sadržajima, a kineska delegacija obišla je i potencijalni teren koji prostorno planski zadovoljava potrebe izgradnje stadiona s 30 tisuća mjesta, stoji , među ostalim, o priopćenju iz Grada.

Sljedeći tjedan potpis na memorandum

Memorandum o razumijevanju trebao bi biti potpisan idući tjedan. Ova suradnja dogovara se već duže vrijeme, a posebice je dobila na značaju nakon ulaska HNK Gorice u I nogometnu ligu.

“Mi smo još prije nekoliko godina uspostavili prve kontakte sa službenim izaslanstvom NR Kine, a danas smo ovdje razgovarali o konkretnim projektima. Veseli me da se razvijamo u pozitivnom smjeru i da strani investitori prepoznaju taj naš potencijal za svoja ulaganja” izjavio je gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić.

“Infrastruktura koju posjedujete je više nego zadovoljavajuća jer ste povezani s cijelom Hrvatskom, prednost je i blizina Zračne luke, a sviđa nam se i sam izgled Velike Gorice. U vašem Gradu vidimo veliki potencijal, ne samo za izgradnju stadiona već i za ulaganje u razne oblike sportske infrastrukture te u sportsku industriju”, poručila je pak Jiang Yu.

 

Riječ je o najsuvremenijem stadionu na kojem će se moći gledati najveće svjetske nogometne priredbe.

Črnko: Ovo su povijesni dani

Šef HNK Gorice i član Izvršnog odbora HNS-a, Nenad Črnko također se pridružio obilasku, a evo što on poručuje sa svog Facebooka:

“Ne treba pisati o povijesnim danima, jer u svakodnevnim aktivnostima koje provodimo i doprinosimo boljitku takvih ima mnogo. Ovih dana će biti potpisan i poseban memorandum koji će definirati sve daljnje aktivnosti, a nakon toga vjerujem da ćemo svi zajedno ostati ponosni, jer ovo su investicije i koraci kakve je hrvatski nogomet i hrvatski sport odavno zavrijedio rezultatima i promidžbom naše male zemlje u cijelom svijetu”, stoji na njegovoj Facebook stranici.