Home Sport Karatisti u novoj sezoni očekuju vrhunske rezultate

Karatisti u novoj sezoni očekuju vrhunske rezultate

PODIJELITE

Za karatiste karate kluba Velika Gorica počinje nova sezona koja će biti prepuna turnira i novih izazova. Iz kluba ističu kako nakon cjeloljetnih priprema spremni ulaze u novu sezonu, da su puni entuzijazma, očekujući vrhunske rezultate svojih boraca. Do kraja godine u planu su im tri bitna natjecanja.

– Prvi je kvalifikacijski turnir za Svjetsko kadetsko i juniorsko prvenstvo koji se održava 26. i 27.09. u Rijeci. Nastupit će Ivan Vrban, Igor Vrban, Mia Mijović, Alen Grdenić, Ivor Babić i Kristijan Obrazović. Svi oni će tražiti kartu za Svjetsko prvenstvo koje se održava u indonezijskoj Jakarti, u studenom ove godine – kaže trener Goran Živković.

Ines Grdenić je osigurala put u Jakartu broncom na posljednjem Europskom prvenstvu za juniorke. Potvrdila je svoju kvalitetu početkom srpnja, osvojivši srebro na Svjetskom kupu u Umagu.
Treninzi su u punom jeku, a ovog i sljedećeg vikenda slijede i dvije provjere prije samih kvalifikacija.

– U Čakovcu ovog vikenda nastupamo na međunarodnom turniru, kao i sljedeći vikend u Zagrebu na velikom turniru koji svake godine okuplja oko 1000 natjecatelja. Trenutno su kadeti i juniori u fokusu, no i oni najmlađi također rade punom parom te će nastupiti na navedenim turnirima – dodaje Živković, poručivši kako klub u novoj školskoj godini upisuje i nove članove, a da upisi traju u Srednjoškolskom centru Velika Gorica.