Home Izdvojeno ‘Kako živi Antuntun’ premijerno u Velikoj Gorici

‘Kako živi Antuntun’ premijerno u Velikoj Gorici

PODIJELITE

Predstava “Kako živi Antuntun”, nastala prema proslavljenoj pjesmi Grigora Viteza o neobičnom malom zaigranom osobenjaku, premijerno će u Sceni Gorica biti izvedena u subotu, 28. veljače, u 17 sati u dvorani Galženica, Trg Stjepana Radića 5. Riječ je o četrdesetominutnoj dječjoj predstavi, nastaloj pod redateljskom palicom Helene Petković, u koprodukciji Gradskog kazališta “Žar ptica” i Scene Gorica.

U predstavi, namijenjenoj djeci starijoj od četiri godine, glavnu ulogu igra Ante Krstulović koji je utjelovio Antuntuna – dječaka “malko neobična uma”, a svojim iskustvom u scenskom pokretu pridružio mu se Mladen Vasary. Glazbu je pripremio Damir Šimunović, a kostimografiju Zjena Glamočanin. Glas pripovjedaču dao je Drago Utješanović.

JAJA ZA LEŽENJE U VRTU SADI

Antuntun je originalan, poseban, ali i zanimljiv u svojoj neobičnosti i zaigranosti čime nam vješto pokazuje kako je moguće živjeti drugačije, „na svoj način biti sretan“.

antuntun1

Grigor Vitez kroz niz snažnih slika u ovoj je pjesmi opisao, a redateljica Helena Petković na kazališnim je daskama uprizorila neobične dogodovštine iz života simpatičnog zaigranog čudaka koji „jaja za leženje u vrtu sadi“, „snijegom soli ovce“, „loncem hvata mrak“, a „bicikl na livadu tjera da pase“. Poruke ove predstave koja će najmlađe nasmijati do suza vrlo su snažne. Ona nas uči kako je važno slijediti svoj put ma koliko to ponekad teško bilo, uči nas poštivanju različitosti, potiče nas da maštamo i budemo originalni.

“Antuntun je spretan i vješt, on uvijek nalazi način kako ostvariti vlastitu ideju. Vi možda i ne vidite gusku koja mu je sletjela na rame kako bi je nahranio sijenom, ali Antuntun je vidi. Ona je živa u njegovoj mašti i zato za njega stvarna, kao i jaje koje pokušava zašiti koncem. Svijet koji Antuntun stvara, makar možda samo u svojoj mašti – svijet je pun izazova, vesele igre i u njemu nikada nije dosadno.”, ističe redateljica Helena Petković.

Nakon premijere, 28. veljače u 17 sati u dvorani Galženica, sljedeća izvedba bit će u nedjelju, 8. ožujka, u 17 sati, također u dvorani Galženica.