Home Izdvojeno Kako se nosite sa stresom?

Kako se nosite sa stresom?

PODIJELITE
Foto: Kronike Velike Gorice/Ilustracija

Jeste li se ikad začudili svojoj impulzivnoj reakciji koja je bila pretjerana ili primijetili neke neobične fiziološke promjene poput crvenila, pojačanoga znojenja i gubitka apetita? Ako jeste, to znači da ste bili izloženi stresu. On je vjerni pratilac modernog čovjeka čija je okolina sve samo ne stabilna i sigurna, a da ne govorimo o ludom tempu kojim danas živimo. Stres osim na naše ‘asocijalno’ ponašanje, utječe i na zdravlje našeg organizama i naše mentalno zdravlje. Otkriveno je da kronično izlaganje visokim razinama hormona koje organizam otpušta za vrijeme stresnih situacija, smanjuje sposobnost stvaranja novih veza između moždanih stanica. To utječe na smanjenje moždanog tkiva, posebno u dijelovima mozga koji su zaduženi za pamćenje, učenje i emocionalno funkcioniranje osobe, što dovodi do smanjene sposobnosti koncentracije, planiranja i razmišljanja.

Kako se nositi sa svime time možete saznati u sklopu programa ‘Stresite stres’ koji organizira Centar za djecu, mlade i obitelj Velika Gorica.

-Grupa ‘Stresite stres’ namijenjena je svim zainteresiranim odraslima koji žele proučiti stres i njegove učinke, osvijestiti vlastite izvore stresa i reakcije na stres te strategije nošenja sa stresom. – poručili su iz Centra.

Program će se odvijati kroz rad u maloj grupi kroz devet susreta u trajanju od dva sata tjedno, na kojima će polaznici upoznat i isprobati neke tehnike i metode za smanjivanje stresa. Grupu će voditi Iva Bačurin, dipl.socijalna radnica, a održavat će se srijedom od 18,30 do 20,30 sati u prostoru Centra.

Upisi su u tijeku, a prijaviti se možete do 8. ožujka.