Home Crna Kronika Kako naši susjedi zarađuju na našem starom papiru

Kako naši susjedi zarađuju na našem starom papiru

PODIJELITE

Velikogorički policajci u ponedjeljak su uhvatili trojicu muškaraca u krađi starog papira iz kontejnera VG Čistoće. Tijekom redovne ophodnje u večernjim satima, u Pucekovićevoj ulici policajci su uočili trojac kako iz razvaljenog kontejnera ubacuje papir u teretni automobil.

Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je grupa taj dan krala iz više spremnika za stari papir na području Velike Gorice, s namjerom da ga proda kao sekundarnu sirovinu.

Muškarci stari 59, 28 i 17 godina državljani su Srbije. Dvojica starijih muškaraca imaju reguliran status u Hrvatskoj, dok 17-godišnjak to nema pa je zbog toga dobio zabranu ulaska i boravka u Republici Hrvatskoj u trajanju od tri mjeseca.

Trojac je koristio situaciju u kojoj vrijednost ukradenog papira ne prelazi 1000 kuna pa neće kazneno odgovarati. Papir je vraćen VG Čistoći koja može pokrenuti privatnu tužbu protiv trojice muškaraca.

UHVAĆENA GORIČKA DŽEPARKA

Gorička policija uspješno je riješila krađu novčanika u jednom goričkom kafiću. Kriminalističkim istraživanjem otkrili su da je 36-godišnja Goričanka 2. listopada ukrala novčanik 56-godišnjakinji dok se ova nalazila u ugostiteljskom objektu.

U novčaniku su se nalazili dokumenti i novac, a šteta je procijenjena na 2000 kuna. Policajci su kod osumnjičene pronašli ukradeni novčanik i dokumente, ali ne i novac.

RAZBOJNICI FIZIČKI NAPALI 57- GODIŠNJAKA I UKRALI MU 12 TISUĆA KUNA

U ponedjeljak, u sitnim jutarnjim satima dvojica maskiranih muškaraca fizički su napali 57-godišnjaka koji se pješice vraćao s posla. Jedan od razbojnika udario je žrtvu, dok mu je drugi prišao sa strane i istrgnuo mu iz ruke torbicu.

U torbici su se nalazili osobni dokumenti i novac te utržak koji je oštećeni muškarac nosio s posla. Šteta je procijenjena na 12 tisuća kuna, a napadači su i dalje nepoznati.