Home Izdvojeno Kadetkinje Taekwondo kluba ‘Velika Gorica’ osvojile pet srebrnih i dvije brončane medalje

Kadetkinje Taekwondo kluba ‘Velika Gorica’ osvojile pet srebrnih i dvije brončane medalje

PODIJELITE

Goričke taekwondoašice uspješno su nastupile na Susedgrad Sokol pokalu 2016.. Koliko je turnir bio jak najbolje govore brojke od 80 klubova i preko 800 natjecatelja koji su nastupili na njemu. U tako jakoj kategoriji mlade Goričanke osvojile su sedam medalja.

Srebrom su se okitile Allani Sabljak, Marija Borović, Sara Anđelić, Leonarda Šipušić i Nina Mikulin, a broncom Ema Kućiš i Dora Runtić.

– Ovaj turnir bio je drugi kriterijski turnir za kadetsko europsko prvenstvo na kojem su naše cure lovile nove bodove za što bolji poredak na rang listama svojih kategorija. Nina Mikulin je s osvojenom srebrnom medaljom ostala na prvom mjestu svoje kategorije koje trenutno dijeli sa svojom izravnom konkurenticom. Leonarda Šipušić sa srebrenom medaljom je trenutno na 3.mjestu svoje kategorije i također ostaje u konkurenciji do posljednjeg turnira. Dora Runtić osvojila je brončanu medalju te i dalje drži prvu poziciju svoje kategorije. S obzirom na to da je Dora već otprije osigurala direktan plasman na EP osvojenom medaljom na President cupu u Bonn-u, njoj ne ‘igraju“’ bitnu ulogu pozicije na rang listi. Prvenstvo Hrvatske koje će se održati 28. svibnja u Zagrebu, ujedno i zadnji kriterijski turnir, donijet će odluku tko će ići na europsko kadetsko prvenstvo . – rekao je tajnik kluba Igor Matić.