Home Izdvojeno Jubilarni 20. Međunarodni festival tradicijskih glazbala za vikend stiže u Buševec!

Jubilarni 20. Međunarodni festival tradicijskih glazbala za vikend stiže u Buševec!

Pripremaju nastupe, seminar sviranja, pripremanje tradicionalnih međunarodnih jela..

PODIJELITE

Glazbenici, tradicijska glazbala, internacionalna kuhinja i popularni BUŠ-KUŠ, sve to i mnogo više čeka nas na ovogodišnjem jubilarnom 20.Međunarodnom festivalu tradicijskih glazbala u Buševcu.

Svečani koncert bit će u subotu, 1. listopada, u dvorani Doma kulture s početkom u 19 sati. Na jubilarno izdanje stižu gosti iz Kostarike, Meksika, Češke i Mađarske, ali i domaće grupe koje željno iščekuju posjetitelje. Ogranak seljačke sloge Buševec organizira i seminar sviranja tradicijskih glazbala od 29. rujna do 1 listopada.

Prezentacija tradicijskih glazbala održat će se u četvrtak 29. rujna u Područnoj školi Buševec od 20 sati, a u petak će se održati nastup Kostarike, Meksika i Češke ispred tržnog centra u 11 sati. Istog dana na redu je i Tequila i tortilja party uz nastup grupa iz Meksika i Kostarike u sklopu Buš-Kuš projekta. Party počinje u 18 sati u Etno zadruzi Buševec. U subotu će se održati pripremanje tradicionalnih internacionalnih jela od 16 sati nakon čega slijedi degustacija. U 19 sati je planiran svečani koncert u Domu kulture Buševec. Dan nakon, u nedjelju, OSS Buševec će nastupiti na 8. Festivalu tradicijske glazbe u Bjelovaru.

Zanimljivost ovog izdanja je da će Kostarika i Meksiko nastupiti u subotu ujutro u emisiji HTV-a “Dobro jutro Hrvatska”, a planirani su i posjeti Gradskom poglavarstvu, Muzeju Turopolja, Multimedijskom centru TZGVG u Velikoj Gorici, te turistički posjet Zagrebu uz stručne vodiče.