Home Izdvojeno Još uvijek stignete poslati svoje snimke na turopoljskom dijalektu!

Još uvijek stignete poslati svoje snimke na turopoljskom dijalektu!

Snimite sebe, susjede, bake, djedove ili najmanje članove u svakodnevnim situacijama i na turopoljskom dijalektu, a najzanimljivije snimke će se objaviti i prigodno nagraditi

PODIJELITE
Foto: Kronike Velike Gorice/Arhiva

Uskoro nam stižu Dani europske baštine koji će se održati od 29. rujna do 3. listopada. Ovogodišnja tema je „Turopoljski dijalekt – govor mojeg zavičaja“.

Iako se Dani europske baštine bliže, još uvijek stignete poslati svoje snimke i doprinijeti ovom projektu. “S na obzirom na to da nam se bliži rok za predaju videosnimaka, kao i sami Dani europske baštine u Velikoj Gorici, podsjećamo vas da još uvijek stignete prijaviti svoje videosnimke i motivirati članove svojih udruga na prijavu do idućeg tjedna. Zahvaljujemo se onima koji su to već učinili a ostale pozivamo i podsjećamo da to još uvijek stignu učiniti.”, pozivaju iz Knjižnice.

Podsjećamo, pozivaju da snimite sebe, susjede, bake, djedove ili najmanje članove u svakodnevnim situacijama i na turopoljskom dijalektu, a najzanimljivije snimke će se objaviti i prigodno nagraditi. Turopoljski dijalekt je inače od 2017. godine upisan u Registar kulturnih dobara Republike Hrvatske.

Poziv za dostavu videosnimaka „Kak se spominamo v Turopolu“ nalazi se na LINKU. Detaljnije upute i informacije možete pronaći OVDJE.