Home Izdvojeno Još su vruće! Objavljeno 20 novih pjesama VGF-a

Još su vruće! Objavljeno 20 novih pjesama VGF-a

PODIJELITE

Zagli me nježno, Turopoljske violine, Tu bum zanavek, samo su neke od 20 novih skladbi koje će zasvirati na ovogodišnjem Velikogoričkom glazbenom festivalu. Studio u kojem su skladbe nastajale doslovce je bio otvoren non-stop.

– Studio je funkcionirao od 0 do 24 sata, u tri smjene, kako bi završili sve pjesme i izdali CD-e. Pjesme se trebaju vrtiti i na radio postajama. Uvijek smo u cajtnotu, u glazbi je to tako – kaže umjetnički ravnatelj festivala Ivica Potočnik.

PROŠIRILI PROGRAM

Razlog tome je želja za savršenstvom jer se niti jedna nota ne smije prepustiti slučaju. Nakon mnogo rada na pjesmama, one sada doista i zvuče gotovo savršeno.

– Imamo 20 lijepih pjesama koje su na nivou dosadašnjih festivala. Neke su možda bolje, druge malo lošije, ali u svakom slučaju mislimo kako smo poboljšali kvalitetu i proširili program. Na festivalu ima nekih novih lica, autora i izvođača – napominje Potočnik.

vgf1

aaU orkestru sviraju tri violine. Koncert majstor Festivala Anton Stašić, prva je violina orkestra.

– Veseli me suradnja s velikogoričkim festivalom jer to je moj grad i tu živim. Drago mi je da sam dobio poziv za suradnju, ovo nam je druga godina. Nadam se da ću festivalu dati značajan doprinos – kazao je Stašić.

– Violina je instrument bez kojeg nema spoja s tradicijom. One su ovdje bile i prije tambura i nekih drugih instrumenata. Poznati su guci, ne samo u Turopolju već i šire. Mi njegujemo tu tradicionalnu glazbu i pokušavamo učiniti sve da ta glazba bude prepoznatljiva s našim podnebljem – dodaje Ivica Potočnik.

BUDITE I VI ČLAN ŽIRIJA

Glazbenici velikogoričkog festivala slušatelje radio postaja pozivaju da svojoj najdražoj pjesmi ili pjesmama daju svoj glas. Ti će se bodovi zbrajati zajedno s onima u dvorani na dan izvođenja, što će predstavljati Nagradu publike. Festival prati i stručni žiri, komisija za glazbu i tekst koja odabire i nagrađuje tri najbolje skladbe Festivala, dodjeljuje nagradu za najbolji tekst, najautentičniju tradicijsku skladbu i najbolju interpretaciju.

7.Velikogorički glazbeni festival održat će se 14. prosinca od 20 sati u sportskoj dvorani srednjih škola.