Home Izdvojeno Još je tjedan dana do Turopoljske fašničke utrke

Još je tjedan dana do Turopoljske fašničke utrke

PODIJELITE

Još je tjedan dana do Turopoljske fašničke utrke. Turistička zajednica Grada Velike Gorice poziva sve zainteresirane, i velike i male, da zamaskirani istrče počasni fašnički krug, utrče u ciljnu krivinu, preuzmu ključeve grada i zauzmu tron Princa Fašnika.

Princa će ove godine utjeloviti Filip Juričić, a najavljivači/navijači/voditelji utrke su Vid i Drele. Trkači nastupom pod maskama pružaju djeci Judo kluba osoba s invaliditetom “Fuji” moralnu, a Turistička zajednica će im po utrci pružiti i financijsku podršku.

– Iako smo prvotno naveli da u utrci mogu sudjelovati samo punoljetni građani zbog mogućih vremenskih neprilika i konfiguracije terena/staza, voljeli bismo poziv uputiti i našim mlađim sugrađanima kojima će ovaj tip utrke zasigurno biti jako zanimljiv i zabavan – poručuju iz TZ-a.

Utrka starta 18. veljače u 11 sati u Parku dr. Franje Tuđmana. Jedini je uvjet da natjecatelji na sebi moraju imati fašnički rekvizit, a trkači koji osvoje prva tri mjesta dobivaju simbolične nagrade. Prijave se vrše na dan utrke kod članova Maraton kluba. Dužina je fašničke staze 800 metara.