Home Gospodarstvo Jeste li prijavili svoje grožđe i vino?

Jeste li prijavili svoje grožđe i vino?

PODIJELITE

Nakon završetka dobre vinogradarske godine u kojoj je vrijeme bilo izrazito blagonaklono prema vinogradarima, vrijeme je zbrajanje rezultata. Proizvođači grožđa svake godine Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju podnose Izjavu o berbi, a svaka fizička ili pravna osoba koja proizvodi vino i/ili mošt, podnosi Agenciji Izjavu o proizvodnji za tekuću godinu koje se upisuje u Vinogradarski registar.

Obveznici upisa u Vinogradarski registar su svi proizvođači koji posjeduju površinu zasađenu vinovom lozom od najmanje 0,1 hektar ili imaju obvezu podnositi izjave o berbi, izjave o proizvodnji i izjave o zalihama.

– Podsjećamo vinogradare i vinare da se Izjava o berbi i/ili Izjava o proizvodnji za vinsku godinu 2015. podnosi Agenciji najkasnije do 15. siječnja 2016. godine. – proučili su iz Agencije.

Vinogradarski registar dio je Upisnika poljoprivrednih gospodarstava i obuhvaća podatke o proizvođačima, podatke o vinogradima, podatke o proizvodnji te izjave o berbi, izjave o proizvodnji i izjave o zalihama. U Vinogradarski registar upisuje se svaka fizička ili pravna osoba koja koristi vinograd, proizvodi grožđe, proizvodi mošt i/ili vino ili obavlja djelatnost punjenja.

Izjave se podnose u regionalnim uredima Agencije prema mjestu prebivališta.